close
1UO depressie web@4x-100

1 UUR OVER… DEPRESSIE

  • wo 11 mei 12:00 - 14:00
  • Serre Botanische Tuinen
  • Gratis (aanmelding hieronder)
  • Podium x Student Support Centre

Bij dit gesprek zullen een gebarentolk en een psycholoog aanwezig zijn. 

Het is niet gek of abnormaal om een depressie te hebben. Depressies komen van alle psychische aandoeningen het meest voor. In Nederland krijgt bijna 20 procent van de volwassenen (18-64 jaar) ooit in het leven een depressie en in de afgelopen 2 coronajaren blijken er ook steeds meer studenten te worstelen met depressieve klachten. 

In deze editie van 1 Uur Over… organiseert Podium samen met Student Support Centre een openhartig en inspirerend gesprek over depressie. Samen met expert en ervaringsdeskundige Hester Noort van Mental Health First Aid en klinisch psycholoog Frederieke Vriends bespreken we hoe je een depressie kunt herkennen en wat je kunt doen als jijzelf of iemand uit je omgeving ermee te maken heeft.  

Het programma sluit aan bij de fototentoonstelling OPEN over depressiviteit die te zien zal zijn in het Griftpark vanaf maandag 25 april 2022.

11.30 inloop met koffie en thee
12.00 start gesprek
13.00 start napraten met wat lekkers
14.00 einde

Aanmelden

Reserveer hier (gratis) jouw plekje bij 1 Uur Over... depressie.

Tickets

Over 1 Uur Over...

‘1 Uur Over…’ is een programmareeks die gemaakt wordt door Student Support Centre en Podium. Bij iedere editie nodigen wij experts en ervaringsdeskundigen uit om aan tafel te gaan zitten om een open gesprek aan te gaan. We waarderen het zeer als het publiek in de zaal zich actief met het gesprek bemoeit en vragen stelt. 

Toegankelijkheid

De Serre van de Botanische Tuinen ligt vrij ver van de hoofdingang, op zo’n 10 minuten wandelen door de prachtige tuin. Voor wie dat niet kan is het mogelijk via de achteringang te komen, bekijk hier de plattegrond.

Er is bij de serre een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig. Dit programma is Nederlandstalig. Heb je speciale behoeften of wensen? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via podium@hu.nl

Handig om te weten

Wanneer
woensdag 11 mei 2022
Hoe laat
12:00 - 14:00
Waar
Serre Botanische Tuinen
Entree
Gratis (aanmelding hieronder)
Organisator
Podium x Student Support Centre