web 1 uur over FOMO

• Serre Botanische Tuinen
  • Gratis (na aanmelden)
  • Voor HU-studenten én andere geïnteresseerden

FOMO. We kennen het begrip allemaal: Fear Of Missing Out. Overal bij willen zijn, uit angst om er anders niet bij te horen of om een belangrijk moment of informatie mis te lopen. Maar wat gebeurt er nou eigenlijk echt met je? En waarom hebben we hier last van?

In deze eerste ‘1 Uur Over…’ van het collegejaar 2022/2023 gaan we hierover met elkaar en met experts in gesprek. HU-studenten en gespreksleider Bas ter Stege en Daniëlle Stellingwerff zitten aan tafel met Cabaretier Samir Fighil, hij staat in het theater met de grappige en betekenisvolle voorstelling FOMO waarin hij dieper ingaat op ons intens verlangen niks te willen missen en de maatschappelijke gevolgen daarvan. Ook coach Charlotte Lammertsma schuift aan, zij heeft haar eigen bureau Charlotte groeit waar ze studenten coacht op het gebied van loopbaankeuzes en geluk. Zij worden vergezeld door HU honours docent Anneke Reintjes die de cursus persoonlijk leiderschap geeft.

Samen onderzoeken we hoe FOMO zich verhoudt tot andere klachten zoals eenzaamheid, stress en onzekerheid. Niet onbelangrijk: we kijken ook naar wat je kunt doen om minder last te ervaren van deze angst om iets te missen, en hoe je kunt kiezen waar je dan wél bij wil zijn.

Dus wil je meer weten over de verschillende vormen van fear of missing out en waarom we hier last van hebben? Stel je vragen aan de experts aan tafel of deel waar je tegenaan loopt.

11.30 inloop met koffie en thee
12.00 start gesprek
13.00 start napraten met wat lekkers
14.00 einde

Reserveer hier (gratis) jouw plekje bij 1 Uur Over... FOMO.

Let's go!

Over 1 Uur Over…

‘1 Uur Over…’ is een programmareeks die gemaakt wordt door Student Support Centre en Podium. Bij iedere editie nodigen wij experts en ervaringsdeskundigen uit om aan tafel te gaan zitten om een open gesprek aan te gaan. We waarderen het zeer als het publiek in de zaal zich actief met het gesprek bemoeit en vragen stelt.

Toegankelijkheid

De Serre van de Botanische Tuinen ligt vrij ver van de hoofdingang, op zo’n 10 minuten wandelen door de prachtige tuin. Voor wie dat niet kan is het mogelijk via de achteringang te komen, bekijk hier de plattegrond. Er is bij de serre een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig. Dit programma is Nederlandstalig. Heb je speciale behoeften of wensen? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via podium@hu.nl

woensdag 28 september 2022
Serre Botanische Tuinen