close
1UO hoge verwachtingen Uitgekocht@3x

1 UUR OVER… HOGE VERWACHTINGEN

  • vr 2 jun 12:00 - 14:00
  • Serre Botanische Tuinen
  • Gratis (aanmelding hieronder)
  • Podium x Student Support Centre

Met tolk gesproken Nederlands – Nederlandse gebarentaal

‘Doe ik het wel goed genoeg?’, ‘had ik dit niet beter kunnen aanpakken?’, ‘wat zullen anderen wel niet denken…?’.

Herken je je in deze gedachtes? Dat is heel normaal! Maar het kan lastig worden als je hier te lang in blijft hangen. Willen voldoen aan de verwachtingen van de mensen om je heen, van de maatschappij én van jezelf kan een grote stressfactor zijn in je leven. De hele tijd het gevoel hebben iets te ‘moeten’ kan ervoor zorgen dat het niet altijd lekker gaat in je bovenkamer.

Er is pas sprake van een probleem als je geconfronteerd wordt met teveel of te weinig prestatiedruk. Uit onderzoek blijkt dat omringd zijn met vrienden of familie enorm kan bijdragen aan het verminderen van de stress en angstgevoelens die komen kijken bij prestatiedruk. Hierover praten en ervaringen horen van anderen die hier ook mee dealen helpt: want het is helemaal niet gek om hier last van te hebben!

Het verbeteren van mentale gezondheidsvaardigheden, maar ook planningsvaardigheden en zelfregie kunnen ondersteunend zijn. Maar hoe begin je daaraan? Door te komen naar 1 Uur over… hoge verwachtingen! Samen met experts en studenten die hier ervaring mee hebben, gaan we verkennen waar prestatiedruk vandaan kan komen en hoe je er het beste mee kan dealen. Te gast is performance psycholoog en levenscoach Daan Klever. Hij gelooft in een positieve aanpak waarbij je vanuit intrinsieke motivatie en zelfregie kan leren leven en werken. Aan tafel praten ook studenten Renske en Celine mee over hun ervaring met omgaan met hoge verwachtingen.

Deze keer op vrijdag, maar wel op de vertrouwde plek in de Botanische Tuinen. Hou de website van het Student Support Centre in de gaten want deze keer is 1 Uur Over… onderdeel van de Dag van het Uitstelgedrag!

11.30 inloop met koffie en thee
12.00 start gesprek
13.00 start napraten met lunch
14.00 einde

Wachtlijst

Dit event zit vol maar je kunt je nog aanmelden voor de wachtlijst. Zodra iemand zich afmeldt krijg je dan de melding dat er een plekje vrij is!

Let's go!

Over 1 Uur Over...

‘1 Uur Over…’ is een programmareeks die gemaakt wordt door Student Support Centre en Podium. Bij iedere editie nodigen we experts en ervaringsdeskundigen uit om aan tafel te gaan zitten en een open gesprek aan te gaan. We waarderen het zeer als het publiek in de zaal zich actief met het gesprek bemoeit en vragen stelt.

Toegankelijkheid

Dit programma is Nederlandstalig. Er zal een tolk gesproken Nederlands – Nederlandse gebarentaal aanwezig bij deze editie. De Serre van de Botanische Tuinen ligt vrij ver van de hoofdingang, op zo’n 10 minuten wandelen door de prachtige tuin. Voor wie dat niet kan is het mogelijk via de achteringang te komen, bekijk hier de plattegrond. Er is een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig. Van deze editie wordt een geluidsopname gemaakt voor een podcastaflevering. Jouw bijdrage kan hier op aanvraag uit weggelaten worden. Heb je speciale behoeften of wensen? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via podium@hu.nl.

Handig om te weten

Wanneer
vr 2 jun 2023
Hoe laat
12:00 - 14:00
Waar
Serre Botanische Tuinen
Entree
Gratis (aanmelding hieronder)
Organisator
Podium x Student Support Centre