pexels-klaus-nielsen-6303768 beeld voor 1UO 160322

1 UUR OVER… MOEILIJKE GESPREKKEN

• wo 16 mrt 12:00 - 14:30
  • Serre Botanische Tuinen
  • gratis (aanmeldlink hieronder)
  • Podium x Student Support Centre x Netwerk Diversiteit & Inclusie

Het is doodeng. Je bent bang om het verkeerde te zeggen, dat de boel escaleert of dat je niet gehoord wordt. Niet iets om naar uit te kijken. En tóch is het vaak goed om een gesprek wel aan te gaan. Dingen voor je houden kost soms juist veel meer energie voor jezelf – en misschien ook wel voor de ander.

1 Uur Over… is een openhartig en inspirerend gesprek met experts, gevolgd door een gratis lunch en tijd om na te praten. Podium en Student Support Centre organiseren op 16 maart samen met de commissie studenten van het netwerk van Diversiteit & Inclusie een nieuwe editie over het voeren van moeilijke gesprekken.

Voorbeelden van zulke ‘moeilijke gesprekken’ zijn dat je het idee hebt dat een klasgenoot niet zo goed in zijn vel zit, en je twijfelt of je daarnaar kunt vragen. Of je voelt je buitengesloten, of ‘anders’ dan je medestudenten. Het zou ook kunnen dat je merkt dat vrienden een andere mening hebben over een onderwerp dat jij belangrijk vindt, maar je niet weet hoe je daarover moet beginnen.

Samen met Nadèzda Broshuis (docent bij Social Work en actief bij het netwerk Diversiteit & Inclusie) en Marielle van Gelderen (docent mindful communiceren/expert verbindende communicatie) onderzoeken we hoe je een gesprek aangaat over een moeilijk of gevoelig onderwerp. Hoe open je een moeilijk of ongemakkelijk gesprek? En hoe kun je het gesprek aanpakken en welke zaken kun je beter laten? Ook bespreken we hoe je in verbinding blijft en de manier waarop je kunt omgaan met confrontaties. En waarom zou je er eigenlijk aan beginnen als het zo ingewikkeld is?!

| inloop, broodje met drankje
12:30 | start gesprek
13:30 | start napraten met drankje
14:30 | uur einde

Aanmelden

Bemachtig hier je gratis plekje, dan zorgen wij ervoor dat er lunch en een drankje klaarstaan.

Yes, let's go!

Over 1 Uur Over…

‘1 Uur Over…’ is een programmareeks die gemaakt wordt door Student Support Centre en Podium. Bij iedere editie nodigen wij experts en ervaringsdeskundigen uit om aan tafel te gaan zitten om een open gesprek aan te gaan. We waarderen het zeer als het publiek in de zaal zich actief met het gesprek bemoeit en vragen stelt. Zo ontstaat er een relaxed, laagdrempelig en informatief gesprek! Van het gesprek wordt een geluidsopname gemaakt zodat we het ook als podcast kunnen aanbieden.

Toegankelijkheid

De Serre van de Botanische Tuinen ligt vrij ver van de hoofdingang, op zo’n 10 minuten wandelen door de prachtige tuin. Voor wie dat niet kan is het mogelijk via de achteringang te komen, bekijk hier de plattegrond.
Er is bij de serre een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig. Dit programma is Nederlandstalig. Heb je speciale behoeften of wensen? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via podium@hu.nl

woensdag 16 maart 2022
Serre Botanische Tuinen