close
Kraak_still (met CD-logo voor op web)

CAMPUSDOC INTERNATIONAL FILMFESTIVAL

  • zo 19 jun 9:30 - 03-12-2022 14:00
  • Louis Hartlooper Complex
  • €5 (incl. drankje)
  • CampusDoc x Podium

Op 18 en 19 juni 2022 vindt in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht de 10e editie van het Utrecht CampusDoc International FilmFestival plaats! Dé plek om jong journalistiek documentairetalent te spotten. Want alle 33 documentaires die worden vertoond, zijn gemaakt door studenten die in de afgelopen drie jaar hebben deelgenomen aan de minor CampusDoc van de School voor Journalistiek in Utrecht.

Stuk voor stuk sleuren ze je mee een andere wereld in, zo vanuit je luie bioscoopstoel. Op deze zondag kun je bijvoorbeeld meer leren over de onbekende eetstoornis orthorexia, zie je waarom een groepje krakers besloot in een pand aan de Croeselaan te gaan wonen en kun je kennismaken met de aseksuele Tessa, die zich afvraagt of ze ooit wel een relatie kan vinden als ze liever geen seks wil. Maar dat is nog lang niet alles…

Op zowel zaterdag 18 als zondag 19 juni zijn er twee blokken waarin je drie documentaires kunt bekijken, inclusief een korte Q&A met de makers. Het eerste blok start om 9.30 en het tweede om 11.20. Toegang kost maar 5 euro per blok, en daar krijg je ook nog eens een gratis consumptie bij!

Q&A's en talkshow

Podium is trotse samenwerkingspartner van het CampusDoc Festival! Tijdens de Q&A’s zorgen we ervoor dat de makers het hemd van het lijf wordt gevraagd. En bij de feestelijke prijsuitreiking zijn we er met een minitalkshow, waarin spraakmakende oud-CampusDoccers van de eerste lichtingen te gast zijn. Op welke plekken zijn zij terechtgekomen? Wat heeft CampusDoc voor ze betekend? Podium-programmamaker Amber, zelf student journalistiek, gaat met deze jonge makers in gesprek.

Praktische informatie

Het Louis Hartlooper Complex is rolstoeltoegankelijk en er is een rolstoeltoegankelijk toilet. Omdat er in de zaal niet veel plekken zijn voor mensen in een rolstoel, raden we aan vooraf aan te geven bij de organisatie van CampusDoc bij welk blok je in een rolstoel aanwezig wilt zijn.

Handig om te weten

Wanneer
zondag 19 juni 2022
Hoe laat
9:30 - 03-12-2022 14:00
Waar
Louis Hartlooper Complex
Entree
€5 (incl. drankje)
Organisator
CampusDoc x Podium