close
Web geannuleerd

GEANNULEERD | DE OMSLAG | VIND DE REBEL IN JEZELF – MET EVA ROVERS

  • do 24 feb 17:00 - 18:15
  • theaterzaal Padualaan 99
  • Gratis
  • Podium x HU Bibliotheek

Deze editie is vanwege coronabesmettingen aan de productiekant helaas geannuleerd. Wanneer dit programma in de toekomst ingehaald kan worden vind je dit terug in onze agenda en op onze socials, houd ons dus in de gaten!

[Dit is het verplaatste programma van 9 december 2021.]

We leven in een wereld die bedreigd wordt door vervuiling en overbevolking, in een samenleving waar sociale media meer afstand creëert dan verbondenheid en door meningsverschillen in de politiek leven we nog steeds zonder kabinet. In zo’n wereld is het soms lastig niet moedeloos te worden. In deze derde en laatste editie van De Omslag gaat presentator Teddy Tops met niemand minder dan schrijver Eva Rovers op zoek naar antwoorden op vragen als: wat zijn de voorwaarden van een succesvolle opstand? En hoe moet je als individu beginnen aan activisme? Eva Rovers schreef hét boek over heimelijke rebellen: Practivisme. Tégen machteloosheid en vóór mensen die de wereld een stukje beter willen maken. Tijd voor een bijeenkomst vol hoop en handvatten voor alle soorten rebellen. Of je nou vecht voor het woningtekort of voor een duurzamere wereld, in Practivisme bindt Eva Rovers de strijd aan met de verlammende machteloosheid die iedereen kent.   

OVER EVA ROVERS

Eva Rovers is auteur van de veelgeprezen biografieën ‘De eeuwigheid verzameld, Helene Kröller-Müller (1869-1939)’ en ‘Het verzameld leven van Boudewijn Büch’. De laatste jaren schrijft zij voornamelijk over manieren waarop gewone mensen uitzonderlijke maatschappelijke veranderingen kunnen bewerkstelligen. In 2018 resulteerde dit in het boek ‘Practivisme’, een praktisch handboek voor huis-tuin-en-keukenactivisten: onmisbaar voor iedereen die de wereld wil veranderen, maar niet precies wist hoe.

Lees hier het interview dat ze met OneWorld had over Practivisme.

OVER DE OMSLAG

In elke editie nodigen we een schrijver uit van een boek dat ingaat op een bepaalde vorm van innovatie. Presentator Teddy Tops, bekend van Mensen Zeggen Dingen, voelt de auteur aan de tand over zijn boek en de consequenties van de ontwikkeling die de auteur schetst. Ook nodigen we iedereen in het publiek uit om zich met het gesprek te bemoeien en vragen te stellen. 

Handig om te weten

Wanneer
donderdag 24 februari 2022
Hoe laat
17:00 - 18:15
Waar
theaterzaal Padualaan 99
Entree
Gratis
Organisator
Podium x HU Bibliotheek