close
FFT agenda beeld V2 copy 4

DE OMSLAG

  • do 30 sep 17:00
  • Padualaan 99
  • Podium x HU bibliotheek x HUB-lab

‘De Omslag’ over robotisering met Ronald Giphart
30 september 2021 17-18.30

De wereld lijkt sneller te draaien dan ooit en verandering vormt de enige constante factor. Bij Podium nemen we uiteenlopende sociale en technologische innovaties onder de loep vanuit een misschien wel ouderwets perspectief, in de vorm van De Omslag: een boekenprogramma i.s.m. HU Bibliotheek en het HUB-lab. 

In elke editie nodigen we een schrijver uit van een boek dat ingaat op een bepaalde vorm van innovatie. Presentator Teddy Tops, bekend van Mensen Zeggen Dingen, voelt de auteur aan de tand over diens boek en de consequenties van de ontwikkeling die de auteur schetst. Ook nodigen we iedereen in het publiek uit om zich met het gesprek te bemoeien en vragen te stellen.   

Op donderdag 30 september om 17.00 uur trappen we af met de eerste editie van De Omslag, tijdens het Voel Je Thuis Festival. Niemand minder dan Ronald Giphart (schrijver van o.a. Phileine zegt sorry) zal vertellen over zijn samenwerking met het computerprogramma Asibot. Hiermee werkte hij aan een extra, tiende verhaal voor de verhalenbundel ‘Ik, Robot’  de sciencefictionklassieker van Isaac Asimov. Giphart vertelt hoe hij bij deze samenwerking met Asibot te werk ging – want samenwerken met een robot, hoe gaat dat eigenlijk? Bij deze editie van De Omslag is ook de robot van het HUB-Lab aanwezig met een futuristische bijdrage.   

Reserveer jouw plekje!

De Omslag vindt plaats tijdens het Voel je Thuis Festival. Schrijf je in voor dit event via de site van het Voel je Thuis Festival!

Inschrijven voor De Omslag

Handig om te weten

Wanneer
donderdag 30 september 2021
Hoe laat
17:00
Waar
Padualaan 99
Organisator
Podium x HU bibliotheek x HUB-lab