Bigger than us web

DE STRIJDERS | BIGGER THAN US

• di 10 mei 19:00 - 21:45
  • Filmzaal Bibliotheek Neude
  • 3,75 (HU-student) 10,00 (regulier)
  • Podium x Hoogt on Tour

Exclusieve voorpremière Bigger than us

Bigger than us komt pas uit in juni maar speciaal voor Podium en Hoogt on Tour gaat de film nu al in voorpremière! Centraal in de film staat de Nederlands-Indonesische Melati Wijsen (20) die al jaren in actie komt tegen plasticvervuiling. Met groot succes: op jonge leeftijd is ze erin geslaagd het eiland Bali vrij te maken van plastic tasjes. Samen met Melati staat er een krachtige generatie op die als doel heeft de wereld te herstellen.

De film toont de intrigerende en ontroerende reis van Melati waarbij ze andere jonge changemakers ontmoet die hun leven wijden aan een betere toekomst. Zij zetten zich in voor onder meer mensenrechten, het klimaat, vrijheid van meningsuiting en toegang tot onderwijs en voedsel. Van de favela’s van Rio tot afgelegen dorpen in Malawi, op geïmproviseerde boten aan de kust van het eiland Lesbos tot Indiaanse ceremonies in de bergen van Colorado. In een tijd waarin alles uit elkaar lijkt te vallen, laten deze jongeren op inspirerende wijze zien dat iedereen een verschil kan maken voor een betere wereld.

Q&A met Talitha Muusse

Na de film gaan Podium-programmamakers Lucas en Sam in gesprek met het publiek en met activist en inspirator Talitha Muusse (1991). Hoe kijkt zij als jonge changemaker naar deze film? Gelooft zij dat de nieuwe generatie activisten de wereld gaat veranderen? En als we zelf in actie willen komen, waar begin je dan?

De getalenteerde Talitha Muusse is samen met Tim Hofman één van de initiatiefnemers van Coalitie-Y, met als doel jongereninspraak structureel te verbeteren. Ze presenteerde het tv-programma Op1, richtte het platform Duurzame Jonge 100 op en is drijvende kracht achter de Energieboot waar young professionals duurzame energieprojecten ontwikkelen. Genoeg om over te praten, dus verzamel al je vragen!

Over De Strijders
Podium en Hoogt on Tour organiseren samen De Strijders: een filmreeks over changemakers die op eigen wijze bijdragen aan een betere wereld. Na de vertoning gaan we met bevlogen gasten in gesprek over de film en wat die ons kan leren. Welke impact hebben de strijders en wat kunnen hun acties ons leren?

Praktische info

Toegankelijkheid
Formeel gezien is de filmzaal van de Bibliotheek Neude rolstoeltoegankelijk. Er zijn een lift en een (rolstoel)toegankelijk toilet aanwezig. In de filmzaal is echter beperkte ruimte om een rolstoel te placeren: deze kan enkel zeer dicht op het filmscherm staan. Tot onze spijt kan deze activiteit daarom niet volledig aangemerkt worden als rolstoeltoegankelijk, voor onze meeste andere activiteiten geldt dat wel.
Taal
De film is Nederlands ondertiteld en het nagesprek wordt in het Nederlands gevoerd.

Heb je speciale behoeften of wensen? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via podium@hu.nl.

dinsdag 10 mei 2022
Filmzaal Bibliotheek Neude
3,75 (HU-student) 10,00 (regulier)
Podium x Hoogt on Tour