close

Citizenfour is een adembenemende docuthriller over klokkenluider Snowden en de afluisterpraktijken van de NSA. Na afloop van de film gaan we met inspirerende sprekers en het publiek in debat. Dit programma kost slechts €3,75 voor HU-studenten en €10,00 voor extern publiek. Tickets scoor je via de link onderaan deze pagina!

Citizenfour: filmvertoning en nagesprek

Deze editie van De Strijders staat in het teken van de Oscarwinnende documentaire Citizenfour, over de wereldschokkende onthullingen van Edward Snowden. Deze voormalig CIA-analist maakte in 2013 bekend dat een aantal westerse overheden grootschalige afluisterprogramma’s had opgetuigd. De publieke verontwaardiging was groot. De documentaire volgt filmmaker Laura Poitras en journalist Glenn Greenwald rond ontmoetingen met hun contact “Citizenfour”, de alias van Edward Snowden.

Te gast: Maria Genova en Serge Wallagh

Na afloop gaat onze programmamaker Paul in gesprek met inspirerende sprekers en het publiek. Te gast in deze editie is Maria Genova, onderzoeksjournalist en schrijver van het boek ‘Komt een vrouw bij de h@cker’. Maria is veelgevraagd spreker op het gebied van identiteitsfraude, privacy en informatiebeveiliging. Onze tweede gast is Serge Wallagh, opleidingsmanager Cyber Security & Cloud en Software Development aan Hogeschool Utrecht. Met hen gaan we in op vragen als: Hoe ver mogen overheden gaan om burgers te beschermen door ze te bespieden? En wat vinden we van de manier waarop Snowden dit alles de wereld in bracht? Het publiek wordt actief betrokken in dit gesprek, zodat iedereen geïnspireerd de zaal verlaat en zin krijgt om de barricades op te gaan om te strijden voor wat voor jou belangrijk is!

Over De Strijders
Podium en Hoogt on Tour slaan de handen ineen voor een spraakmakende filmreeks. In een maandelijkse filmavond passeren iconische figuren de revue die met hart en ziel strijden voor een betere wereld. Van klimaatstrijder Greta Thunberg tot privacystrijder Edward Snowden en gelijkheidsstrijder James Baldwin. Rondom de films wordt door Podium een verdiepend randprogramma georganiseerd. Thema’s uit de film worden naar het hier en nu getrokken. Met inspirerende sprekers gaan we debatteren over de impact die de strijders hebben met hun manier van actievoeren. Welk gedachtegoed vertegenwoordigen de iconen? En wat bereiken zij met de strijd die ze leveren voor de goede zaak? 

Handig om te weten

Wanneer
dinsdag 26 oktober 2021
Hoe laat
19:00
Waar
tot 22:00 | De Stadstuin Werkspoorfabriek (Schaverijstraat 11)
Entree
€3,75 (of gratis met Cineville Pas)
Organisator
Voor studenten én andere geïnteresseerden!