close
header small

DE STRIJDERS – CITIZENFOUR

  • di 26 okt - 19:00
  • Werkspoorfabriek
  • 7,50 (of gratis met Cineville Pas)

Podium en Hoogt on Tour slaan de handen ineen voor een spraakmakende filmreeks. In een maandelijkse filmavond passeren iconische figuren de revue die met hart en ziel strijden voor een betere wereld. Van klimaatstrijder Greta Thunberg tot privacystrijder Edward Snowden en gelijkheidsstrijder James Baldwin. Rondom de films wordt door Podium een verdiepend randprogramma georganiseerd. Thema’s uit de film worden naar het hier en nu getrokken. Met inspirerende sprekers gaan we debatteren over de impact die de strijders hebben met hun manier van actievoeren. Welk gedachtegoed vertegenwoordigen de iconen? En wat bereiken zij met de strijd die ze leveren voor de goede zaak? 

 

Na de vertoning van I am Greta staat onze tweede editie in het teken van de Oscarwinnende documentaire Citizenfour, over de wereldschokkende onthullingen van Edward Snowden. Deze voormalig CIA-analist maakte win 2013 bekend dat een aantal westerse overheden grootschalige afluisterprogramma’s had opgetuigd. De publieke verontwaardiging was groot. De documentaire volgt filmmaker Laura Poitras en journalist Glenn Greenwald rond ontmoetingen met hun contact “Citizenfour”, de alias van Edward Snowden. 

 

Na afloop van de film gaan we met inspirerende sprekers en publiek in debat. Hoe ver mogen overheden gaan om burgers te beschermen door ze te bespieden? En wat vinden we van de manier waarop Snowden dit alles de wereld in bracht?  

 

 

Handig om te weten

Wanneer
dinsdag 26 oktober 2021
Hoe laat
19:00
Waar
Werkspoorfabriek
Entree
7,50 (of gratis met Cineville Pas)