close
IANYN4

DE STRIJDERS – I AM NOT YOUR NEGRO

  • di 23 nov - 19:00
  • Werkspoorfabriek
  • 7,50 (of gratis met Cineville Pas)

Podium en Hoogt on Tour slaan de handen ineen voor een spraakmakende filmreeks. In een maandelijkse filmavond passeren iconische figuren de revue die met hart en ziel strijden voor een betere wereld. Van klimaatstrijder Greta Thunberg tot privacystrijder Edward Snowden en gelijkheidsstrijder James Baldwin. Rondom de films wordt door Podium een verdiepend randprogramma georganiseerd. Thema’s uit de film worden naar het hier en nu getrokken. Met inspirerende sprekers gaan we debatteren over de impact die de strijders hebben met hun manier van actievoeren. Welk gedachtegoed vertegenwoordigen de iconen? En wat bereiken zij met de strijd die ze leveren voor de goede zaak? 

 

Deze derde editie van De Strijders staat in het teken van de Oscarwinnende documentaire I am not your negro: een film over de pijnlijke, racistische geschiedenis van Amerika. Regisseur Raoul Peck houdt de witte bevolking een confronterende spiegel voor, door het onvoltooide boek van gelijkheidsstrijder James Baldwin te verfilmen. 

 

Het gedachtegoed van Baldwin is ook in Nederland nog altijd pijnlijk relevant. Na afloop van de filmvertoning gaan we met inspirerende sprekers en publiek in gesprek over racisme in Nederland en de Black Lives Matter beweging. Wat hebben de BLM-protesten in Nederland opgeleverd? Hoe kunnen we werkelijke verandering bereiken? En hoe kan een film als I am not your negro daaraan bijdragen? 

Handig om te weten

Wanneer
dinsdag 23 november 2021
Hoe laat
19:00
Waar
Werkspoorfabriek
Entree
7,50 (of gratis met Cineville Pas)