close
Kroegpraat Online

KROEGPRAAT ONLINE – HOE KOM IK DE LOCKDOWN DOOR?!

  • ma 13 dec 19:30 - 03-12-2022 20:30
  • MS Teams (link onder bericht)
  • Gratis

Kroegpraat Online: Hoe kom ik de lockdown door?!

Help, daar gaan we weer! Na al die lockdowns, avondklokken en social distancing hadden we gehoopt dat dit het jaar zou worden van de groepsimmuniteit. Niets is minder waar, want we zitten weer middenin een nieuwe winter-lockdown. Als student zit je weer op je veel te kleine kamer te pionieren terwijl alle kroegen gesloten zijn. Hoe kom je deze lockdown door?

Geen nood, want hier is een speciale online editie van Kroegpraat. Studenten Jamie en Imke gaan in gesprek met twee fantastische gastsprekers: socioloog Beate Völker en filosoof Marthe Kerkwijk. Beate is gespecialiseerd in sociale netwerken: “Als we allemaal in onze eigen bubbel blijven zitten, verliezen we oog voor de ander en daarmee ook het gevoel van verbinding met anderen in de samenleving.” En Marthe vertelt ons graag hoe we eenzaamheid kunnen bestrijden in de lockdown: “Je hebt meer vrienden dan je denkt!” Ook van de partij is Kroegpraat-illustrator Lybrich Wieringa, om het gesprek te vangen in een fantastische KroegPlaat. Via de chatfunctie in Teams kan iedereen meepraten en vragen stellen. En natuurlijk drinken we van achter onze schermpjes een borrel en proosten we op betere tijden.

Over Kroegpraat – Op weg naar het Nieuwe Normaal

Kroegpraat is een serie gesprekscafés waarin we samen fantaseren over een nieuwe wereld en de stempel die COVID-19 daarin achterlaat. Onderzoeken bevestigen dat jongeren door de coronamaatregelen de meeste mentale gezondheidsproblemen ervoeren als eenzaamheid, somberheid en angst. Wat leren we van de coronacrisis en wat willen we nooit meer? En hoe kijken we in deze vreemde tijd naar onze toekomst?

Ben je erbij?

Klik op de button hieronder en sluit gezellig aan!

Naar de Teams-sessie

NB: Je kunt anoniem deelnemen. Kies je ervoor in te loggen? Dan worden je gegevens bij de HU opgeslagen in een Attendee Engagement Report. Bekijk hier hoe je een event kunt bijwonen.

Handig om te weten

Wanneer
maandag 13 december 2021
Hoe laat
19:30 - 03-12-2022 20:30
Waar
MS Teams (link onder bericht)
Entree
Gratis