Kroegpraat website beeld-100

• wo 29 sep - 17:00
  • Fluor Amersfoort
  • Gratis (reserveren)

Je bent in de bloei van je leven, en ineens is daar corona. De kroegen worden gesloten, je raakt gekluisterd aan je laptop en ook je sociale leven speelt zich opeens digitaal af. Studenten zijn hard getroffen door de pandemie. Onderzoeken bevestigen dat jongeren door de coronamaatregelen de meeste mentale gezondheidsproblemen ervaarden als eenzaamheid, somberheid en angst. Inmiddels klauteren we langzaam uit de crisis, gaan de cafés weer open en kijken we vooruit. De hoogste tijd voor een stukje bezinning! Daarom organiseert Podium Kroegpraat, een serie filosofische cafés waarin studenten Imke en Loes onder het genot van een drankje samen met experts en met jou terugblikken en vooruitkijken.

Kroegpraat #1: Mentale gezondheid
Tijdens deze eerste editie draait alles om de mentale gezondheid van studenten. Hoeveel invloed heb je eigenlijk op je eigen welzijn, en wat heeft de coronacrisis ons daarover geleerd? Te gast is Dwight van Schoorl, zelf net afgestudeerd en medeoprichter van ‘Lieve Mark’, een organisatie gericht op het verbeteren van studentenwelzijn tijdens de pandemie. Ook te gast is Debbie Jarec die zich vanuit collega-hogeschool Fontys inzet voor coaching en welzijn van studenten.

Over Kroegpraat – Op weg naar het nieuwe normaal
Welke invloed heeft de coronacrisis gehad op ons studeren, ons sociale leven en onze mentale gezondheid? Wat hebben de lockdowns gedaan met ons gevoel van vrijheid? Wat hebben we ervan geleerd en wat willen we nooit meer? En: hoe kijken we na deze vreemde tijd naar de toekomst? In ‘Kroegpraat – Op weg naar het Nieuwe Normaal’ filosoferen we samen over een nieuwe wereld en de stempel die COVID-19 daarin achterlaat. Iedere editie staat één thema centraal: van Mentale gezondheid naar Sociale contacten, Studeren en Toekomstperspectief. Kom langs en praat mee!

Reserveer jouw plekje!

Kroegpraat vindt plaats 29/9 17:00-18:15 in Fluor (Amersfoort). Schrijf je in voor dit event via de site van het Voel je Thuis Festival!

Inschrijven voor Kroegpraat

woensdag 29 september 2021