close
kroegpraat 2

OP DE BANK: STRIJDEN OM TE BLIJVEN

  • do 25 nov 20:00 - 21:45
  • Theater Bibliotheek Neude
  • Gratis
  • Voor studenten én andere geïnteresseerden!

In ‘Op de Bank’ komen bekende en minder bekende gasten langs in de Bibliotheek Neude. Het gaat altijd om mensen die op spraakmakende wijze excelleren in hun werkveld. Twee presentatorenLoïs van Wijnen en Rick Pietersz, voelen ze grondig aan de tand over hun werk. Want wat waren cruciale momenten in hun carrière en is er een sleutel tot succes? 

strijden om te blijven

Dit keer duiken Loïs en Rick in de wereld van de asielzoekers en vluchtelingen in Nederland. Want hoe werkt dat met de IND en hoe zwaar is het om te besluiten of iemand wel of niet in Nederland mag blijven? En wat als je werk eruit bestaat om asielzoekers bij te staan tijdens de jarenlange juridische procedures, hoe ga je dan om met het begrip ‘professionele afstand’. En wat doet het met je als je jarenlang wacht op een verblijfsvergunning en/of paspoort?

Te gast bij deze editie is theatermaker Ilay den Boer, hij werkte een jaar bij de IND en maakte hierover de voorstelling Salomonsoordeel. Journalist Hellen Kooijman vertelt over stichting Welkom in Utrecht, die vluchtelingen in Utrecht helpt een eigen netwerk op te bouwen. Ook schuift Yosef Tekeste-Yemane aan. Deze HU-student kwam op zijn 2e vanuit Ethiopië naar Nederland, maar heeft nog steeds geen paspoort…

Op 25 november kun je bij de opnames van 3 podcastafleveringen rondom het thema asielzoekers en vluchtelingen zijn.  

Over op de bank

Podium produceert de podcastreeks Op de Bank samen met studenten en alumni van de opleiding Journalistiek van de Hogeschool Utrecht. Tijdens deze journalistieke talkshow en podcastopname bespreken Loïs en Rick de actualiteit en de carrière met drie bekende gasten. Elke gast staat centraal in één aflevering van een half uur, geaccompagneerd door een van de andere gasten als sidekick. In anderhalf uur kom je heel veel te weten over de gasten en over (dilemma’s in) hun werk. 

Handig om te weten

Wanneer
donderdag 25 november 2021
Hoe laat
20:00 - 21:45
Waar
Theater Bibliotheek Neude
Entree
Gratis
Organisator
Voor studenten én andere geïnteresseerden!