close
Tekengebied 6-100

PODIUM PUBQUIZ | #1

  • vr 29 apr 16:30 - 18:30
  • Science Café Het Proeflokaal
  • Gratis (na aanmelden)
  • Podium x Netwerk D&I

“If diversity is all about headcount, inclusion is making each head count.”

De Podium Pubquiz is niet zomaar een pubquiz –  het is een quiz waarin de diversiteit binnen de HU gevierd wordt. Een quiz die draait om de vrijheid om te mogen zijn wie je bent. Een quiz voor iedereen dus!

In de Podium Pubquiz ontdek je hoe er op de HU wordt gestreefd naar inclusie en toegankelijkheid. Waarom is dat soms zo retecomplex? En zijn we zelf zo openminded als we denken, of zitten we allemaal vol blinde vlekken?

Aan de hand van de thema’s Culturele Inclusie, Sociale Inclusie en Genderinclusie onderzoeken we in drie pubquizmiddagen wat ervoor nodig is om iedere student op de HU een thuisgevoel te geven. We strooien met uiteenlopende quizvragen en voeden je tussendoor met informatie, toffe interviews en muziek. Uit welke kleuren bestaat het regenboogfietspad? Welke taalmisverstanden kun je meemaken wanneer Nederlands niet je moedertaal is? En wat is eigenlijk het verschil tussen diversiteit en inclusie? Ontdek het in de Podium Pubquiz in Science Café Het Proeflokaal, gepresenteerd door de glamoureuze quizmasters Brecht en Jamie, met live muziek van Amber Mo en Eline Donker. Het eerste drankje is van het huis, de borrelplanken gaan rond en… natuurlijk valt er ook iets te winnen!

Special Guests
Deze eerste editie van de Podium Pubquiz wordt georganiseerd door Podium in samenwerking met het Netwerk Diversiteit & Inclusie. Te gast zijn ervaringsdeskundige Nera, Machil Deinum van Studeren+ en Annemarieke van der Veer van het lectoraat Schulden en Incasso.

Praktische zaken

Aanmelden
Meld je gratis aan om verzekerd te zijn van een plekje! Als je in een groep mee wil doen kan dat maar dan moet iedereen zich wel apart aanmelden. We houden ook twee derde van de plekken vrij voor inloop op de dag zelf. Dus zit de inschrijving vol? Kom dan op tijd naar Het Proeflokaal om een plek te bemachtigen en een gezellig team te vormen met bekenden of onbekenden.

Toegankelijkheid
Het Proeflokaal bevindt zich op de begane grond van Padualaan 99, is rolstoeltoegankelijk en er is een (rolstoel)toegankelijk toilet aanwezig. De pubquiz is Nederlandstalig. Heb je speciale behoeften of wensen? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via podium@hu.nl.

Handig om te weten

Wanneer
vrijdag 29 april 2022
Hoe laat
16:30 - 18:30
Waar
Science Café Het Proeflokaal
Entree
Gratis (na aanmelden)
Organisator
Podium x Netwerk D&I