close
web pubquiz #3

PODIUM PUBQUIZ | #3

  • vr 24 jun 16:30 - 18:30
  • Science Café HideOut
  • Gratis (na aanmelden)
  • Podium x Netwerk D&I x GSA

“If diversity is all about headcount, inclusion is about making each head count.”

De Podium Pubquiz is niet zomaar een pubquiz. Het is een quiz waarin de diversiteit binnen de HU gevierd wordt. Een quiz die draait om de vrijheid om te mogen zijn wie je bent. Een quiz voor iedereen dus!

In de Podium Pubquiz ontdek je hoe er op de HU wordt gestreefd naar inclusie en toegankelijkheid. Waarom is dat soms zo retecomplex? En zijn we zelf zo openminded als we denken of zitten we allemaal vol blinde vlekken?

Aan de hand van de thema’s Sociale Inclusie, Culturele Inclusie en Genderinclusie onderzoeken we in drie pubquizmiddagen wat ervoor nodig is om iedere student op de HU een thuisgevoel te geven. We strooien met uiteenlopende quizvragen en voeden je tussendoor met informatie, toffe interviews en muziek. Uit welke kleuren bestaat het regenboogfietspad? Welke taalmisverstanden kun je meemaken wanneer Nederlands niet je moedertaal is? En wat is eigenlijk het verschil tussen diversiteit en inclusie? Ontdek het in de Podium Pubquiz in Science Café Hide-Out, gepresenteerd door de glamoureuze quizmasters Brecht en Jamie, met live muziek van Eline Donker. Het eerste drankje is van het huis, de borrelplanken gaan rond en natuurlijk valt er ook iets te winnen..!

Special Guests
Deze laatste editie van de Podium Pubquiz gaat over Gender en Seksuele Diversiteit. Tussen de quizrondes door gaan we in gesprek met de volgende bijzondere gasten:

👉 Giovanni Roemer: student Social Work en oprichter van Queeremborg
👉 Jamie Knecht, HU-docent en actief bij het Netwerk Diversiteit & Inclusie
👉 Marlies de Vos, HU-docent en actief bij de Gender & Sexuality Alliance

Praktische zaken

Aanmelden
Meld je gratis aan om verzekerd te zijn van een plekje! Als je in een groep mee wil doen kan dat maar dan moet iedereen zich wel apart aanmelden. We houden ook twee derde van de plekken vrij voor inloop op de dag zelf. Dus zit de inschrijving vol? Kom dan op tijd naar de HideOut om een plek te bemachtigen en een gezellig team te vormen met bekenden of onbekenden.

Toegankelijkheid
HideOut bevindt zich op de begane grond van Heidelberglaan 15, is rolstoeltoegankelijk en er is een (rolstoel)toegankelijk toilet aanwezig. De pubquiz is Nederlandstalig. Heb je speciale behoeften of wensen? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via podium@hu.nl.

Handig om te weten

Wanneer
vrijdag 24 juni 2022
Hoe laat
16:30 - 18:30
Waar
Science Café HideOut
Entree
Gratis (na aanmelden)
Organisator
Podium x Netwerk D&I x GSA