PJfD - beeld web - #1 Dichtbij je Bed Show

POLITICAL JUNKIES FOR DUMMIES | #1: DE DICHTBIJ JE BED SHOW

• do 17 feb 19:00 - 20:00
  • hybride: theater Padualaan 99 & via livestream (link hieronder)
  • gratis
  • Podium x HU Honours

Political Junkies for Dummies

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan! Op woensdag 16 maart 2022 is het zover. Maar waarop moet je in hemelsnaam stemmen? En wat doet de gemeenteraad eigenlijk? Podium duikt samen met Honours de wondere wereld van de gemeentepolitiek zodat je je koers kunt bepalen! We richten ons zowel op de politiek actieve student als op degenen die wel willen stemmen, maar het lastig vinden om te bepalen op wie. In 3 edities verkennen we wat er zoal besloten wordt in de gemeenteraad, helpen we je met het vinden van je politieke voorkeur en blikken we vooruit op de verkiezingen in de regio Utrecht-Amersfoort.

Presentatoren Laila Frank, journalist en oud-politiek adviseur en Sam du Mosch, programmamaker bij Podium, maken korte metten met het saaie imago van de politiek! Wen Xin van der Linden, honoursstudent en political junkie, gaat in elke editie met een camera op pad om studenten aan de tand te voelen over hun stemgedrag in de reportagereeks De Stem van de Student.

#1: De Dichtbij je Bed Show

Waar kies je eigenlijk voor tijdens de gemeenteraadsverkiezingen? En hoe kun je lokaal invloed uitoefenen als er landelijk politieke besluiten zijn genomen? Presentatoren Laila Frank en Sam du Mosch leiden je door de politieke jungle en gaan een uur lang in gesprek met twee gasten.

Jordi de Jong is journalist bij RTV Utrecht en volgt de lokale politiek in Amersfoort. Hij legt uit hoe de gemeenteraadpolitiek in elkaar zit en wat hem zo fascineert aan de Amersfoortse politieke verwikkelingen. In 2019 studeerde hij af aan de School voor Journalistiek van de HU.

Om de gemeentelijke politiek in Utrecht beter te begrijpen duiken we in een kwestie die veel inwoners al jaren bezighoudt: de bomenkap in Amelisweerd. Want wat is lokaal nog mogelijk als een minister op landelijk niveau besluit dat de A27 verbreed wordt, ten koste van een deel van het prachtige natuurgebied vlakbij het Science Park? Sofie van den Enk, presentator van o.a. de Keuringsdienst van Waarde, maakt zich sterk voor Amelisweerd en legt uit welke opties er lokaal zijn.

Meld je hier aan!

Je kunt Political Junkies zowel fysiek als via livestream bijwonen. Bij het aanmelden kun je kiezen op welke manier jij aanwezig wilt zijn.

Yes, let's go!

Toegankelijkheid
De Theaterzaal op Padualaan 99 is toegankelijk voor bezoekers met een mobiliteitsbeperking. De theaterzaal bevindt zich op de begane grond en is rolstoeltoegankelijk. Ook is er een toegankelijk toilet aanwezig. Het programma is Nederlandstalig. Heb je speciale behoeften of wensen? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via podium@hu.nl.

donderdag 17 februari 2022
hybride: theater Padualaan 99 & via livestream (link hieronder)
gratis
Podium x HU Honours