PJ3 geannuleerd

GEANNULEERD | POLITICAL JUNKIES FOR DUMMIES | #3: DE VOORBESCHOUWING

• ma 14 mrt 19:00 - 20:00
  • hybride: theater Padualaan 99 & via livestream
  • gratis (aanmeldlink hieronder)
  • Podium x HU Honours

Deze editie is vanwege coronabesmettingen aan de productiekant helaas geannuleerd. Wegens de actuele waarde van dit programma zal het niet worden verplaatst.

Political Junkies for Dummies

Nu kun je er echt niet meer omheen; nog 2 nachtjes slapen en de gemeenteraadsverkiezingen komen eraan! Podium x Honours biedt je in deze derde editie van Political Junkies for Dummies een heuse voorbeschouwing. Weet je al zeker of je gaat stemmen? En ben je er al uit welk vakje je in gaat kleuren? Of zweef je nog ergens, om op het laatste moment de knoop door te hakken? Je bent niet de enige! Wij helpen je door de belangrijkste lokale thema’s voor studenten/jongeren op een rijtje te zetten, en in te gaan op de actualiteit. Denk aan belangrijke thema’s zoals studentenhuisvesting en starterswoningen, werk en inkomen en meer.

Presentatoren Laila Frank, journalist en oud-politiek adviseur, en Sam du Mosch, programmamaker bij Podium, maken korte metten met het saaie imago van de politiek! En ben je Wen Xin van der Linden al met haar camera tegengekomen op USP? Zij maakt elke aflevering De Stem van de Student, korte reportages waarin ze studenten interviewt over de verkiezingen en hun stemgedrag.

#3 De Voorbeschouwing

Rosa Kuiken en Christa Hoedemaeker nemen deel aan het Amersfoortse project #kiesjeraad van het Amersfoortse sociale jongerennetwerk Sociale Gasten. Zij hebben zich de afgelopen weken verdiept in de Amersfoortse gemeenteraad, en delen hun vers opgedane kennis met je. Welke thema’s zijn voor jongeren het belangrijkst? En op wie kun je dan het beste stemmen? Lan Nguyen begeleidt dit project, en legt wat het inhoudt.

Cabaretier en presentator Patrick Nederkoorn heeft tot 2014 acht jaar lang in de gemeenteraad van Amersfoort gezeten. In zijn voorstelling Ik betreur de ophef  uit 2018 reflecteert hij op zijn politieke leven, en biedt hij een grappig en pijnlijk inkijkje in de wereld van valse beloftes en oprechte leugens. In De Voorbeschouwing vertelt hij meer over zijn ervaring in de gemeenteraad en gaan we vooruitblikken op de verkiezingen in Utrecht en Amersfoort.

Meld je hier aan

Je kunt Political Junkies zowel fysiek als via livestream bijwonen. Bij het aanmelden kun je kiezen op welke manier jij aanwezig wilt zijn.

Yes, let's go!

Toegankelijkheid
De Theaterzaal op Padualaan 99 is toegankelijk voor bezoekers met een mobiliteitsbeperking. De theaterzaal bevindt zich op de begane grond en is rolstoeltoegankelijk. Ook is er een toegankelijk toilet aanwezig. Het programma is Nederlandstalig. Heb je speciale behoeften of wensen? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via podium@hu.nl.

maandag 14 maart 2022
hybride: theater Padualaan 99 & via livestream