close
web Audiotour met Utrecht 900 logo

RELEASE AUDIOTOUR | STUDENTENSTAD ZONDER MUREN

  • ma 26 sep 11:00 - 20:00
  • Utrecht Science Park
  • Gratis
  • Voor HU-studenten én andere geïnteresseerden!

Ons mooie stadsie Utrecht is alweer 900 jaar oud. Tijd voor een feessie! Onder de slogan ‘Stad zonder muren’ wordt tussen juni en november 2022 in heel Utrecht feest gevierd, om stil te staan bij 900 jaar stadsrechten. Podium feest mee met een audiowandeling vol verhalen van studenten die in hun studietijd muren wisten te doorbreken.

Utrecht 900

Op 2 juni in het jaar 1122 gaf keizer Hendrik de Vijfde de Utrechters stadsrechten. Sindsdien is Utrecht uitgegroeid tot een bruisende studentenstad, met als ‘episch centrum’ het Utrecht Science Park, ook wel bekend als De Uithof. Een plek gekenmerkt door hoge gebouwen, maar als je goed kijkt ook een plek waar muren doorbroken worden om ruimte te maken voor grenzeloze mogelijkheden.

Beleef het USP door de ogen van medestudenten!

In deze audiotour beleef je het USP door de ogen van medestudenten die struggles omzetten tot kansen, die muren weten af te breken en het maximale uit hun studententijd halen. Loop langs het Regenboogfietspad en hoor wat initiatiefnemer Elias moest overwinnen om dit te realiseren. Luister bij sportcentrum Olympos hoe topsportstudenten Merel en Joske hun trainingen combineren met studie. Kom tot rust in de Botanische Tuinen en hoor Nera’s ervaringen met studeren+ of zoals zij het zelf noemt: ‘studeren met andersheden’. En ontdek op welke plekken Memo als vluchtelingstudent zijn (taal)uitdagingen in de studie overwon. In de audiotour hoor je HU-studenten Eline en Bas die je als host door de wandeling leiden.

Waar en wanneer?

De audiotour is tussen 26 september en 11 november te vinden op het podcastkanaal van Podium in Spotify of in je favo podcastapp. De route start bij het begin van het Regenboogfietspad ter hoogte van Padualaan 97. Zet je koptelefoon of headset op en start de tour! Je kunt de luisterwandeling alleen doen of samen met je vrienden. Tijdens de wandeling van 50 minuten loop je een rondje over het USP die eindigt in de Botanische Tuinen, waar je als luisteraar gratis naar binnen mag!

Zin in een snack tijdens de route? Bij de opening van het Voel je Thuis Festival op de HU op 26 september worden Podium-repen uitgedeeld die helemaal in het teken staan van de audiotour. Breek tijdens de wandeling symbolisch je eigen chocolademuur af, terwijl je luistert naar de verhalen.

Toegankelijkheid

Deze wandeling gaat over goed begaanbare paden. Heb je hulp of begeleiding nodig om de tour te kunnen doen? Neem contact met ons op via podium@hu.nl en we kijken graag wat we kunnen regelen. De route eindigt in de Botanische Tuinen die goed (rolstoel)toegankelijk is. De tekst in de audio is Nederlandstalig.

Handig om te weten

Wanneer
maandag 26 september 2022
Hoe laat
11:00 - 20:00
Waar
Utrecht Science Park
Entree
Gratis
Organisator
Voor HU-studenten én andere geïnteresseerden!