close
Mijn favorieten 02

THEATER TRIP | THEATERSTRAAT – LAAT ME NIET ALLEEN

  • di 2 nov 17:00
  • tot 18:30 | Begraafplaats Kovelswade (Koningsweg 47)
  • €3,50 (incl. hapje/drankje)
  • Voor studenten én andere geïnteresseerden!

Theaterstraat - Laat Me Niet Alleen

Deze intieme en optimistische voorstelling is een openbare oefening in omgaan met de dood tijdens het leven. Hoe kun je afscheid nemen van het leven? Hoe kunnen je dierbaren afscheid nemen van jou?  

De jonge theatermaker Daan Bosch verloor een paar jaar geleden zijn vader. Samen met andere ervaringsdeskundigen ging hij voor deze voorstelling op zoek naar rituelen en gebruiken rondom de dood. Van verstild tot kleurrijk, van ernstig tot uitbundig. Hij neemt de bezoeker mee op een bevrijdende ontdekkingstocht vanuit de vraag: hoe zou jij de dood een plek willen geven tijdens het leven? 

De voorstelling vindt buiten plaats op Begraafplaats Kovelswade, of bij slecht weer in de aula. Na afloop praten we met de makers en elkaar na, onder het genot van een gratis hapje en drankje.  

Lees meer over de voorstelling in deze recensie, bekijk de Making Of, of beluister de bijbehorende podcast! 

Allerzielen

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van een speciaal Allerzielen-programma van Podium, om op deze gedenkdag traditiegetrouw stil te staan bij verlies. Voorafgaand aan de voorstelling kun je om 12:00 het gespreksprogramma 1 Uur Over… Rouw bezoeken.   

Meer info over Theater Trip

Na een lange periode van lockdowns hebben we schreeuwende behoefte aan fysiek contact en zintuiglijke ervaringen. Theater is de kunstvorm bij uitstek die daarom draait. Dansende lichamen, zingende acteurs, flikkerende lampen, overdonderende decors: zet je zintuigen op scherp en ervaar alles live. Een echte Theater Trip dus! Podium selecteert speciaal voor HU-studenten de spannendste voorstellingen van het moment over thema’s die ertoe doen. Van futurisme of filosofie tot geëngageerd drama of kleinmenselijk leed. We reizen langs verschillende theater-hotspots in Utrecht en Amersfoort om nieuw werk te zien van grote gezelschappen of  aanstormend talent. 

TICKETS

Ben je erbij? Koop hier je kaartje voor € 3,50, incl. gratis hapje/drankje. Voor zowel studenten als andere geïnteresseerden.

Naar de HU-webshop

Handig om te weten

Wanneer
di 2 nov 2021
Hoe laat
17:00
Waar
tot 18:30 | Begraafplaats Kovelswade (Koningsweg 47)
Entree
€3,50 (incl. hapje/drankje)
Organisator
Voor studenten én andere geïnteresseerden!