close
Nooit meer werken - liggend - Sabine Rovers

THEATER TRIP | NIEUW UTRECHTS TONEEL – NOOIT MEER WERKEN

  • di 31 aug 18:00
  • Berlijnplein, Leidsche Rijn
  • € 7,50 (inclusief driegangendiner)

Theater Trip

In deze gloednieuwe reeks van Podium duiken we de theaters in. Na een lange periode van lockdowns hebben we schreeuwende behoefte aan fysiek contact en zintuiglijke ervaringen. Theater is de kunstvorm bij uitstek die daarom draait. Dansende lichamen, zingende acteurs, flikkerende lampen, overdonderende decors: zet je zintuigen op scherp en ervaar alles live. Een echte Theater Trip dus!

Podium selecteert speciaal voor HU-studenten de spannendste voorstellingen van het moment over thema’s die ertoe doen. Van futurisme of filosofie tot geëngageerd drama of kleinmenselijk leed. We reizen langs verschillende theater-hotspots in Utrecht en Amersfoort om nieuw werk te zien van grote gezelschappen of  aanstormend talent. Na afloop gaan we met de makers in gesprek over de thema’s uit de voorstelling.

De eerste editie van Theater Trip is de zinderende zomervoorstelling Nooit meer werken van het Nieuw Utrechts Toneel. Een openluchtvoorstelling inclusief driegangendiner, die normaal gesproken € 47,50 kost maar voor HU-studenten slechts € 7,50 (€ 40 korting dus!). Bemachtig snel je ticket en luid met Podium het nieuwe studiejaar in met deze spannende voorstelling over de toekomst.

Nooit meer werken

Een relatiedrama tussen twee robots
Acteurs Greg Nottrot en Floor Leene liggen aan de rand van een zwembad te nippen van hun cocktails. Ze hoeven niet meer te werken want ze zijn vervangen door twee robots. Robot G1 en robot F1 spelen de voorstelling. Heerlijk! Of slaat de verveling toe en verliezen ze de zin van hun bestaan?

Gefascineerd door de toenemende automatisering, digitalisering en robotisering in het dagelijks werk van heel veel mensen, verdiept het Nieuw Utrechts Toneel zich in de effecten hiervan. Zijn robots dé oplossing voor een verstoorde werk/privé balans? In Nooit meer werken laat het NUT de uiterste consequentie zien van het idee dat technologie ons werk overneemt.

“Het belooft een mooie avond te worden, waarbij ieder van u gemiddeld 0,07% gelukkiger naar huis zal gaan. Volgens onze prognose zal 32% van jullie de avond als uniek ervaren, 12% zal zich gelouterd voelen, 41 % is echt even lekker een avondje uit en 13 % heeft het enorm naar zijn zin. 1% zal de voorstelling als ‘zo zo’ ervaren, dit is veelal publiek dat mee moest van zijn of haar partner of collega’s uit het werkveld. Dan houden we nog zo’n 1% aan mensen over die zich vanavond ‘kut’ voelt.” (ROBOT G1)

Theatermaker Greg Nottrot over Nooit meer werken

Handig om te weten

Wanneer
dinsdag 31 augustus 2021
Hoe laat
18:00
Waar
Berlijnplein, Leidsche Rijn
Entree
€ 7,50 (inclusief driegangendiner)