close
UMK web

UTRECHT MAAKT KENNIS – DE AI-REVOLUTIE

  • do 28 okt 16:00
  • tot 17:30 | Bibliotheek Neude (Theaterzaal)
  • gratis (na reserveren)
  • Voor studenten én andere geïnteresseerden!

Utrecht Maakt Kennis

Kennis is er om gedeeld te worden! Bij Hogeschool Utrecht worden doorlopend spannende onderzoeken uitgevoerd, om oplossingen te zoeken voor maatschappelijke vraagstukken. In Utrecht Maakt Kennis laten we het publiek kennismaken met de tofste HU-onderzoeken van het moment. Iedere maand kiezen we een onderzoek uit een van de onderzoeksgebieden Gezond en Duurzaam Leven, Digital Business & Media, Leren & Innoveren of Sociale Innovatie. 

Een lector vertelt alle ins en outs over het onderzoeksthema. Vervolgens duiken we met het publiek en met speciale gastsprekers verder het onderwerp in. In de theaterzaal van Bibliotheek Neude zoeken we tot op de bodem uit wat dit onderzoek ons kan leren over de wereld waarin we leven. 

De AI-Revolutie

Kunstmatige intelligentie zal grote revoluties gaan ontketenen. Lector Stefan Leijnen is te gast om ons daar alles over te vertellen. Wat is het verschil tussen een normale computer en AI? Hoe zorgen we dat AI-systemen niet slimmer worden dan wij zelf? En hoe zal AI onze levens gaan veranderen? 

Onder bezielende leiding van presentator en cabaretier Patrick Nederkoorn duiken we in de bijzondere wereld van de artificiële intelligentie. Met jurist Marlies van Eck bespreken we de juridische keerzijden van AI-toepassingen door overheidsinstanties. Maar ook ervaren we hoe AI op adembenemende wijze tot kunst kan worden gemaakt. We bekijken de danssolo Airman op video en horen van choreograaf David Middendorp – finalist ‘America’s Got Talent’ 2014 – over zijn danswerk waarin mens en technologie ultiem samensmelten!

Voor dit evenement is een coronatoegangsbewijs vereist.

Reserveer hier je kaartje!

Reserveer hier je (gratis) kaartje voor Utrecht Maakt Kennis - De AI Revolutie op 28 oktober.

Tickets

Handig om te weten

Wanneer
donderdag 28 oktober 2021
Hoe laat
16:00
Waar
tot 17:30 | Bibliotheek Neude (Theaterzaal)
Entree
gratis (na reserveren)
Organisator
Voor studenten én andere geïnteresseerden!