close
Zaïre Krieger - door Ian Alken (1)

UTRECHT MAAKT KENNIS | DRUK

  • wo 22 jun 19:30 - 21:00
  • Theater Bibliotheek Neude
  • Gratis (na aanmelden)
  • Voor HU-studenten én andere geïnteresseerden!

Je hebt jezelf ervan overtuigd
dat je onder druk het beste levert
Het kan altijd beter
Maar je bent eigenlijk veel te lui
om zo’n perfectionist te wezen
Lustig voor positie en verkrampt op je voetstuk
Onrustig door ambitie en verlamd
door de druk
De druk van generaties op jouw schouders

– Zaïre Krieger

Gasten: Josje Dikkers, Yrza Latumahina en Zaïre Krieger

Studenten hebben het DRUK. Ze staan onder druk, ze ervaren druk, ze maken zich druk. Hoe ga je anno 2022 om met de druk van de opgefokte prestatiemaatschappij? Hoe bewaak je je vrije tijd en kom je tot ontspanning?

Sinds de komst van de coronapandemie is het vinden van een balans tussen studie, werk en privé des te complexer geworden. Uit recent onderzoek van Trimbos blijkt dat meer dan de helft van de studenten psychische klachten ervaart als prestatiedruk, stress en slaapproblemen. De hoogste tijd om hierover bij Utrecht Maakt Kennis in gesprek te gaan. Lector Josje Dikkers van lectoraat Organiseren van waardig werk is expert op het gebied van werk-privébalans en komt vertellen wat de gevolgen – én oplossingen – kunnen zijn van structurele spanning. Yrza Latumahina ontwikkelde de training Stress Les(s) bij het Student Support Centre van de HU. Zij deelt de beste tips hoe je om kunt gaan met stress en druk, samen met een student die de training volgde en ervaringen daarmee zal vertellen.

Als klap op de vuurpijl is de jonge spokenword-artiest Zaïre Krieger te gast, die afgelopen jaar bekendheid kreeg toen ze het inauguratiegedicht voor Joe Biden, The Hill We Climb van Amanda Gorman, naar het Nederlands vertaalde. Bij Utrecht Maakt Kennis performt Zaïre haar gelijknamige gedicht DRUK, en vertelt ze hoe zij zelf omgaat met externe druk en alle ballen die ze in de lucht probeert te houden.

Over Utrecht Maakt Kennis

Kennis is er om gedeeld te worden! Bij Hogeschool Utrecht worden doorlopend spannende onderzoeken uitgevoerd over maatschappelijke vraagstukken. In Utrecht Maakt Kennis ontdek je de tofste HU-onderzoeken van het moment. In de theaterzaal van Bibliotheek Neude zoeken we tot op de bodem uit wat dit onderzoek ons kan leren over de wereld waarin we leven. De presentatie is in handen van theatermaker Patrick Nederkoorn en een programmamaker van Podium. Luister via het Podium-podcastkanaal de podcastafleveringen terug van de vorige UMK-edities.

Praktische zaken

Toegankelijkheid
De Bibliotheek Neude is toegankelijk voor bezoekers met een mobiliteitsbeperking. De theaterzaal is rolstoeltoegankelijk en te bereiken met een lift. Ook er is een (rolstoel)toegankelijk toilet aanwezig. Het programma is Nederlandstalig. Heb je speciale behoeften of wensen? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via podium@hu.nl.

Handig om te weten

Wanneer
woensdag 22 juni 2022
Hoe laat
19:30 - 21:00
Waar
Theater Bibliotheek Neude
Entree
Gratis (na aanmelden)
Organisator
Voor HU-studenten én andere geïnteresseerden!