close
Naamloos

UTRECHT MAAKT KENNIS | EDUCATE YOUR SONS?

  • do 10 nov 19:30 - 21:00
  • Theater Bibliotheek Neude
  • Gratis (na aanmelden)
  • Voor HU-studenten én andere geïnteresseerden!

Educate your sons: go or no go?

Begin dit jaar werd een beerput open getrokken rond seksueel overschrijdend gedrag, na de BOOS-uitzending over The Voice of Holland. Hoe kan het dat deze praktijken vijf jaar na MeToo nog altijd plaatsvinden? Hoe doorbreken we patronen van machtsmisbruik en zorgen we dat consent – lees: wederzijdse toestemming – de absolute norm wordt?

In Utrecht Maakt Kennis bespreken we wat er misgaat op het gebied van sekseducatie. Na het Voice-schandaal circuleerde op social media de boodschap ‘Educate your sons’. Ligt daar een oplossing of worden mannen hiermee juist totáál in een verkeerde hoek geduwd? Eén ding is duidelijk: de seksuele opvoeding in Nederland kan stukken beter. Hoe maken we seks bespreekbaar op een manier die schaamte doorbreekt en respect en gelijkwaardigheid centraal stelt? In deze talkshow gaan we in gesprek over sekseducatie en het bewaken van je grenzen.

De trouwe bezoeker van Utrecht Maakt Kennis weet dat het programma altijd opent met een keynote van een lector. Dit keer gooien we het roer om en wordt de keynote verzorgd door niemand minder dan Social Work-student Mabel Bosboom! Mabel doet onder HU-studenten onderzoek naar seksueel grensoverschrijdend gedrag en miscommunicatie met betrekking tot consent. Ook te gast is lector Katinka Lünnemann van het lectoraat Jeugd om te bespreken wat voor onderzoek nog meer kan helpen om MeToo-praktijken te voorkomen. Onze derde gast is seksprofessor Daphne Gakes, maker van de podcast Tussen de lakens en het middelbare schoolprogramma Jongeren & S3ks, docent Youth & Sexuality aan de UU en trainer bij Rutgers. In een groot bed op het podium gaat Daphne met twee studenten een intiem gesprek aan over persoonlijke ervaringen en ideeën rond sekseducatie. We nemen een duik tussen de lakens!

Gratis ticket scoren?

Reserveer hier jouw plekje voor deze editie van Utrecht Maakt Kennis.

Yes, let's go!

Over Utrecht Maakt Kennis
Kennis is er om gedeeld te worden! Bij Hogeschool Utrecht worden doorlopend spannende onderzoeken uitgevoerd over maatschappelijke vraagstukken. In Utrecht Maakt Kennis ontdek je de tofste HU-onderzoeken van het moment. In de theaterzaal van Bibliotheek Neude zoeken we tot op de bodem uit wat dit onderzoek ons kan leren over de wereld waarin we leven. De presentatie is in handen van theatermaker Patrick Nederkoorn en een programmamaker van Podium. Luister via het Podium-podcastkanaal de podcastafleveringen terug van de vorige UMK-edities.

 

Toegankelijkheid
De Bibliotheek Neude is toegankelijk voor bezoekers met een mobiliteitsbeperking. De theaterzaal is rolstoeltoegankelijk en te bereiken met een lift. Ook er is een (rolstoel)toegankelijk toilet aanwezig. Het programma is Nederlandstalig. Heb je speciale behoeften of wensen? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via podium@hu.nl.

Handig om te weten

Wanneer
do 10 nov 2022
Hoe laat
19:30 - 21:00
Waar
Theater Bibliotheek Neude
Entree
Gratis (na aanmelden)
Organisator
Voor HU-studenten én andere geïnteresseerden!