close
UMK liggend

UTRECHT MAAKT KENNIS – SMART ON CRIME

  • do 25 nov - 16:00
  • tot 17:30 | Theater Bibliotheek Neude
  • Gratis
  • Voor studenten én andere geïnteresseerden!

Smart on crime 

De broers Nahib en Nabil zijn als kind gevlucht voor de Taliban. Waar Nahib zijn leven op de rails kreeg en ging werken in een justitiële jeugdinrichting, kwam Nabil in zijn puberteit juist in de criminaliteit terecht. Wat maakt hun verhalen zo verschillend? Misschien ken je de broers al uit de populaire podcastserie Sorry voor mijn broertje. Tijdens Utrecht Maakt Kennis kun je Nahib en Nabil live ontmoeten en het hemd van het lijf vragen. 

Ook te gast zijn Carmen Paalman en Andrea Donker van het HU-lectoraat Kennisanalyse Sociale Veiligheid, om te vertellen waarom we als maatschappij moeten leren ‘smart on crime’ te zijn. Niet de verontwaardiging moet centraal staan, maar de oplossing! Het lectoraat maakte de podcastserie Verklaring omtrent gedrag, waarop de podcast Sorry voor mijn broertje is gebaseerd. Extra bij deze podcast zijn de afleveringen waarin experts reflecteren op thema’s uit de verhalen van Nabil en Nahib.

Over Utrecht Maakt Kennis 

Kennis is er om gedeeld te worden! Bij Hogeschool Utrecht worden doorlopend spannende onderzoeken uitgevoerd, om oplossingen te zoeken voor maatschappelijke vraagstukken. In Utrecht Maakt Kennis laat presentator Patrick Nederkoorn het publiek kennismaken met de tofste HU-onderzoeken van het moment. In de theaterzaal van Bibliotheek Neude zoeken we tot op de bodem uit wat dit onderzoek ons kan leren over de wereld waarin we leven. Ook onze programmamaker Paul staat op het podium om jullie, het publiek, een stem te geven in dit bruisende kennisprogramma. 

Voor dit evenement is een coronatoegangsbewijs vereist.

Handig om te weten

Wanneer
donderdag 25 november 2021
Hoe laat
16:00
Waar
tot 17:30 | Theater Bibliotheek Neude
Entree
Gratis
Organisator
Voor studenten én andere geïnteresseerden!