UMK web2

• do 25 nov 16:00 - 17:30
  • Theater Bibliotheek Neude
  • Gratis
  • Voor studenten én andere geïnteresseerden!

Smart on crime

De broers Nahib en Nabil zijn als kind gevlucht voor de Taliban. Waar Nahib zijn leven op de rails kreeg en ging werken in een justitiële jeugdinrichting, kwam Nabil in zijn puberteit juist in de criminaliteit terecht. Wat maakt hun verhalen zo verschillend? Misschien ken je de broers al uit de populaire podcastserie Sorry voor mijn broertje. Tijdens Utrecht Maakt Kennis kun je Nahib en Nabil live ontmoeten en het hemd van het lijf vragen.

Ook te gast zijn Carmen Paalman en Andrea Donker van het HU-lectoraat Kennisanalyse Sociale Veiligheid, om te vertellen waarom we als maatschappij moeten leren ‘smart on crime’ te zijn. Niet de verontwaardiging moet centraal staan, maar de oplossing! Het lectoraat maakte de podcastserie Verklaring omtrent gedrag, waarop de podcast Sorry voor mijn broertje is gebaseerd. Extra bij deze podcast zijn de afleveringen waarin experts reflecteren op thema’s uit de verhalen van Nabil en Nahib.

Last but not least komt artiest Blackrockstar het programma upspicen met spoken word, en zal hij vertellen over zijn bijzondere werk als talentcoach van jongeren in detentie.

Over Utrecht Maakt Kennis

Kennis is er om gedeeld te worden! Bij Hogeschool Utrecht worden doorlopend spannende onderzoeken uitgevoerd, om oplossingen te zoeken voor maatschappelijke vraagstukken. In Utrecht Maakt Kennis maakt het publiek kennis met de tofste HU-onderzoeken van het moment. In de theaterzaal van Bibliotheek Neude zoeken we tot op de bodem uit wat dit onderzoek ons kan leren over de wereld waarin we leven. De presentatie is in handen van theatermaker Patrick Nederkoorn en Podium-programmamaker Paul Haak.

Voor dit evenement is een coronatoegangsbewijs vereist.

Scoor hier je tickets

Reserveer hier je (gratis) kaartje voor Utrecht Maakt Kennis!

donderdag 25 november 2021
Theater Bibliotheek Neude
Voor studenten én andere geïnteresseerden!