close
UMK webbeeld met icoon

UTRECHT MAAKT KENNIS – STUDENTENHUIS VAN DE TOEKOMST

  • wo 15 dec 15:00 - 16:30
  • Theater Bibliotheek Neude
  • Bestel je gratis ticket, coronacheck verplicht
  • Voor HU-studenten én andere geïnteresseerden

Studentenhuis van de toekomst

Hoe duurzaam woon jíj eigenlijk? Tijdens deze editie van Utrecht Maakt Kennis gaan we het hebben over het studentenhuis van de toekomst. Hoe kan de bouw van studentenhuizen een duurzame impuls krijgenEn welke initiatieven bestaan er al om woningen in de toekomst duurzamer en betaalbaarder te maken? Over die vragen gaan we in gesprek met lector Ruben Vrijhoef van het lectoraat Building Future Cities, die zal inspireren met zijn kennis van circulair bouwen, zelfbouw en nieuwe woonconcepten. Ook te gast is Lilian Luijten – vastgoedstrateeg van SSH – om te vertellen over het plan om 900 nieuwe studentenwoningen te bouwen op Utrecht Science Park, en wat SSH doet om studentenhuizen te verduurzamen. Tot slot neemt architect Eugene Zaaijer ons mee in de ontwikkelingen rond het Celcius Huis, dat op een duurzame manier meegroeit en krimpmet de behoeftes van de bewoners. Studententeam Celcius van de HU won met dit duurzame huis maar liefst drie prijzen in de Solar Decathlon Build Challenge 2020/2021. 

Presentatie RoadMap

Tussen de gesprekken door vertonen we de allereerste aflevering van RoadMap, een gloednieuwe videoserie van Podium en Green Office waarin student Lucas je meeneemt langs inspirerende duurzame initiatieven. Met een cameraploeg trekt Lucas in deze aflevering langs het Celcius Huis, Heidelberglaan 15 en de SSH om een inkijkje te krijgen in bijzondere duurzaamheidsontwikkelingen in de bouw.  

Over Utrecht Maakt Kennis

Kennis is er om gedeeld te worden! Bij Hogeschool Utrecht worden doorlopend spannende onderzoeken uitgevoerd, om oplossingen te zoeken voor maatschappelijke vraagstukken. In Utrecht Maakt Kennis maakt het publiek kennis met de tofste HU-onderzoeken van het moment. In de theaterzaal van Bibliotheek Neude zoeken we tot op de bodem uit wat dit onderzoek ons kan leren over de wereld waarin we leven. De presentatie is in handen van theatermaker Patrick Nederkoorn en Podium-programmamaker Paul Haak. 

Handig om te weten

Wanneer
woensdag 15 december 2021
Hoe laat
15:00 - 16:30
Waar
Theater Bibliotheek Neude
Entree
Bestel je gratis ticket, coronacheck verplicht
Organisator
Voor HU-studenten én andere geïnteresseerden