close
Verslagje creatieve workshop

TERUGBLIK | CREATIEVE BRAINSTORMSESSIE MET YOUNG INSPIRATION

Door student-assistent Eva

Bij Podium ben je als student-assistent ook doorlopend bezig met je eigen ontwikkeling, dus op 26 januari volgde het Podium-team een creatieve brainstorm over de doelgroepen van Podium. 🌈
De sessie werd georganiseerd door Marjolein de Jong van Young Inspiration, een organisatie gespecialiseerd in jongerenparticipatie en -communicatie. Young Inspiration helpt Podium komend jaar bij het uitvoeren van een doelgroepenonderzoek binnen de HU. De teambrainstorm vormde de kickstart van het onderzoek.

Voor mij is het verkennen van de doelgroep niet nieuw, aangezien mijn opleiding Communicatie geheel in het teken staat van het bereiken van de doelgroep. Toch ben ik heel nieuwsgierig hoe wij ons als Podium willen profileren én onze doelgroep schetsen. Ik neem jullie kort mee in de sessie.

Podium is…
De eerste opdracht geeft ons meer inzicht in wat Podium te bieden heeft. We maken elkaars zinnen af om tot een wervende tekst over Podium te komen. Programmamaker Lucas begint met: “Podium is misschien wel het allermooiste initiatief dat de Hogeschool te bieden heeft…” Uiteindelijk hebben we (in 5 minuten?!) een mooi stukje over wat Podium uniek maakt en waar wij voor staan. De eerste waardevolle opdracht afgerond! ✅

Eugene, Jamila en Wilco
Dit vond ik de leukste opdracht van de sessie: de Podium doelgroepen verkennen. Na het omhooghouden van voorwerpen die de huidige student typeren, beginnen wij in groepjes aan een social persona. Mijn groepje kiest voor de lastigste doelgroep: de zoekende student. We kleden de persona helemaal aan 👔, van politieke partij tot aan inspirerende quote, en noemen hem ‘Wilco’. Na deze opdracht – waarbij de andere groepjes kozen voor persona van ‘Jamila’ en ‘Eugene’ – heb ik meer inzicht in de doelgroep(en) van Podium. Dit kan ik meenemen in de promotie van onze programma’s!

Ons eerste steentje is bijgedragen, nu is aan Young Inspiration de taak om het doelgroepenonderzoek verder op poten te zetten. Ik kan niet wachten op de resultaten!