close
20200915_Voeljethuisfestival-Opdebank_235A0182_MS

KIJKEN & LUISTEREN

Video's

RoadMap

In RoadMap, de videoreeks van Podium en Green Office, neemt onze eigen programmamaker Lucas je mee langs inspirerende duurzame initiatieven.

RoadMap aflevering 1: Duurzaam wonen

In deze aflevering gaan we langs bij het Celcius Huis, Heidelberglaan 15 en de SSH om een inkijkje te krijgen in bijzondere duurzaamheidsontwikkelingen in de bouw. Hoe duurzaam wonen studenten, en hoe ziet het studentenhuis van de toekomst eruit? Je ziet het in RoadMap!

RoadMap aflevering 2: Duurzame voeding

In deze aflevering duiken we in de wereld van de duurzame voeding. Hoe zorg je er als student voor dat wat op je bordje belandt zo min mogelijk impact heeft op de wereld om ons heen? Je ziet het in RoadMap!

RoadMap aflevering 3: Mobiliteit

In deze aflevering gaan we met Lucas op pad langs de meest duurzame initiatieven op het gebied van mobiliteit. Hoe beweeg je zo duurzaam mogelijk van A naar B? Je ziet het in RoadMap!

Kroegpraat

Kroegpraat is een serie filosofische cafés waarin we onder het genot van een drankje samen met experts en met jou terugblikken en vooruitkijken op onderwerpen die studenten bezig houden.

‘Hoe kom ik de lockdown door?!’.

Op Weg naar de Verkiezingen

In deze vijfdelige reeks van Kroegpraat duiken onze Podium-programmamakers Imke Kleingeld en Roos Verbrugh de kroeg in. Vanaf een pluche barkruk in het Utrechtse Hofman Café interviewen we voorzitters van verschillende jongerenpartijen. De vijf afleveringen staan elk in het teken van een politiek thema dat voor studenten van belang is. 

Podcasts

Utrecht Maakt Kennis

In deze podcast luister je de hoogtepunten terug van Utrecht Maakt Kennis – een kennisprogramma dat elke editie een ander HU-onderzoek belicht. Samen met een onderzoeker en speciale gastsprekers wordt gekeken hoe de bevindingen zich verhouden tot de wereld waarin we nu leven.

Smart on Crime

De AI Revolutie

Studentenhuis van de toekomst

Oorlog op je scherm

Vergeet me niet

DRUK

1 Uur Over...

In deze podcast luister je de hoogtepunten terug van 1 Uur Over… – een gespreksprogramma over persoonlijk welzijn en mentale gezondheid. Elke editie bespreken studenten samen met experts en het publiek een welzijnsonderwerp op een laagdrampelige en informatieve manier.

Moeilijke gesprekken

Schoonheidsidealen

Op de Bank

In deze podcast luister je de hoogtepunten terug van Op de Bank – een interviewprogramma waarin mensen die op spraakmakende wijze excelleren in hun werkveld grondig aan de tand worden gevoeld over hun werk. Wat waren cruciale momenten in hun carrière en is er een sleutel tot succes?

Alles voor de Juice

In het deze reeks van de Op de Bank duiken we in de wereld van reality-tv en juice channels. Als we de stijgende kijkcijfers en volgersaantallen mogen geloven, fascineert het juicy reality wereldje ons enorm. Maar waarom willen wij zo nodig een mening hebben over andermans leven?