close
enEnglish

Podium houdt je bezig!

Wij zijn Podium: een enthousiaste groep HU-studenten die alles op het podium zet wat volgens ons een podium verdient. Als cultureel studentenplatform maken wij professionele events waar jij je rol kunt ontdekken in de wereld van morgen. Van filmavond tot pubquiz, van talkshow tot audiotour, van theater tot food-programma: een divers aanbod vol actuele thema’s die studenten bezighouden. Dus wil je even je studie ontduiken om te ontspannen én je te verdiepen samen met andere studenten? Of ben je geen student maar wel benieuwd wat de generatie van de toekomst bezighoudt? Kom dan naar een Podium-event op de HU of een andere Podium-hotspot in de stad!

Missie: Bij Podium organiseren studenten events voor studenten, waar ze samen hun rol onderzoeken in de wereld van morgen.

De culturele en maatschappelijke events van Podium brengen studenten naast hun studie met elkaar en de wereld in contact. Student-assistenten bepalen wat een podium verdient, professioneel georganiseerd onder begeleiding van coördinatoren. Via de programmapijlers Verbinding, Verdieping, Innovatie en Inspiratie bieden de events een afwisselende mix van diepgang en ontspanning.

Visie: Podium draagt bij aan een hogeschool vol betrokken studenten die zich verbonden voelen met de wereld om hen heen.

Podium vergroot de betrokkenheid van een brede groep HU-studenten – bij elkaar, bij de HU en bij de maatschappij. Want de zoektocht naar je rol op deze aardbol is veel leuker samen dan alleen!

dit is het team

Amy

Amy (19) - programmamaker

Hallootjes! Ik ben Amy en ik zet me bij Podium in voor Food for Talk en de Podium Pubquiz. Ik zit in het tweede jaar van mijn studie vaktherapie met de specialisatie drama. Naast mijn studie ben ik ook vaak te vinden op de voetbalvelden als scheidsrechter en voetbal ik zelf. Ook ben ik altijd in voor een spontaan avontuurtje. Roept iemand om per direct een weekendje te gaan interrailen? Ik doe wel mee! Op deze foto ben ik bezig met het presenteren van de Podium Pubquiz. Zie ik jou ook een keer bij een van de events?

Eline

Eline (20) - programmamaker

Hoi! Ik ben Eline en ik werk bij Podium als programmamaker bij Utrecht Maakt Kennis en Lang Leve de Pechgeneratie! Ik zit in mijn tweede jaar van Journalistiek en heb het ontzettend naar mijn zin daar. Buiten mijn studie ben ik ook veel bezig met journalistieke klussen, zo presenteer ik voor Scholieren.com, Studenten.com en Beeld & Geluid! Verder speel ik in mijn vrije tijd graag piano en gitaar en zing ik. Hier ben ik Utrecht Maakt Kennis aan het presenteren. Iets dat ik heel graag doe.

Amber

Amber (20) - programmamaker

Momenteel ben ik 2e/3e jaars Journalistiekstudent en ben ik in mijn vrije tijd bezig met het maken van muziek. Het zingen en schrijven van eigen liedjes kan soms voor mij werken als een therapeutische uitlaatklep. Ik maak samen met Eline de muziek bij de Podium Pubquiz. Ik hoop de aankomende tijd mijn journalistieke skills en mijn passie voor muziek samen te mogen brengen bij Podium!

Sam

Sam (27) - programmamaker

Ik ben bij Podium onderdeel van het team bij Film and the Future en Hotspot. Ik houd van lezen, van veel naar de bioscoop gaan en afspreken met vrienden. Ik verzamel handtekeningen van beroemde mensen en heb een groot aantal in mijn collectie. Naast Podium ben ik als honoursstudent bezig met de ontwikkelen, organiseren en presenteren van het programma Political Junkies.

Lucas

Lucas (24) - programmamaker

Bij Podium werk ik onder andere aan het programma Roadmap en Hotspot. Ik studeer journalistiek, en heb een passie voor alles dat met radio te maken heeft. Ik houd van presenteren en anderen een verhaal te vertellen. Met veel humor en plezier werk ik bij Podium.

Bas

Bas (23) - programmamaker

Als programmamaker bij Podium werk ik onder andere mee aan het programma ‘1 Uur Over’, tijdens dit evenement gaan we met studenten en experts in gesprek over welzijnsonderwerpen: iets wat ik superleuk én belangrijk vind om te doen! Naast mijn werk bij Podium kun je me vinden in de HU bibliotheek waar ik óok werk! (hit me up in zone C). In m’n vrije tijd kun je me vaak popcorn-etend vinden in Louis Hartlooper!

Olivia?

Olivia (19) - programmapromotor

Ik ben derdejaars student Communication & Multimedia Design. Bij Podium ga ik onze zichtbaarheid binnen de HU vergroten en de socials bijhouden. Verder vind ik het leuk om films te kijken, LP's te verzamelen en musea te bezoeken. Ik ben een creatieve duizendpoot en zet graag bij kwaliteiten in om Podium bekend te maken.

Eva

Eva (23) - programmapromotor

Mijn taak is het onder de aandacht brengen van de programma’s onder studenten en medewerkers. Ik zit in het derde jaar van de opleiding Communicatie. Ik vind het naast mijn studie heerlijk om in de keuken te staan. Ik kook het liefst vegan en ben steeds meer aan het koken zonder recept. Naast het koken en eten sta ik ook vier keer per week in de sportschool.

Maureen

Maureen (21) - programmapromotor

Ik zit in het tweede jaar van de studie Communicatie & Multimedia Design, en daar heb ik echt mijn passie gevonden. Nadat ik bij Podium heb geholpen met een doelgroeponderzoek, waarmee we het bereik van Podium gaan vergroten, ben ik gestart als programmapromotor. Met veel enthousiasme werk ik aan de promotie van onze programmering. Mij kun je altijd wakker maken voor een lekker kopje koffie in de zon. Groetjes!

Ivo

Ivo (23) - programmamaker

I create English spoken programmes for Podium! I'm following a Teacher Education in English study and I'm currently in my second year. My hobbies include collecting LEGOs, keeping my plants alive, and musical theatre: both on stage and backstage. I'm very interested in chemistry and all things related to space.

Corina

Corina (23) - programmamaker

I'm happy to be part of the English-speaking part of the Podium team and help the international students to feel at home. As a 4th-year Creative Business student and an adventure seeker, I'm always looking for an interesting ways of spending my free time. The main reason of joining the Podium team is the ability of using this quality and sharing it with other students. I want to help my fellow students think about social issues and also enjoy their time at the HU. Besides my studies, I enjoy watching psychological movies and painting to relax.

Agnes

Agnes (21) - programmamaker

I'm a programme creator within the international section of Podium, creating English spoken events. I am following two bachelors at the same time. I'm in my third year of Creative Business, whilst I am in my second year of Political Science at the UvA. My interests include drawing, painting, writing, as well as sports: figure skating, ballet, and high intensity trainings.

Onur?

Onur (28) - programmapromotor

I work on the execution and creation of the promotion strategy for our English spoken programmes. Besides that, I study the Master’s programme in Data Driven Design. I'm a creative and social person, who enjoys painting, being in nature, travelling, discussing social issues, learning new languages, and being a non-paid therapist for friends and family.

Samoa

Samoa (27) - communicatiemedewerker

Binnen het Podiumteam help ik om te zorgen dat we de events en programma’s op een gevarieerd publiek afstemmen. Als afgestudeerd antropoloog ben ik nieuwsgierig naar de HU-studenten en hun belevingswereld. Mijn wereld bestaat vooral uit lekker eten, rugby en knutselprojecten.

Maria 2

Maria (26) - productiemedewerker

Binnen het Podiumteam hou ik mij bezig met de productionele voorbereiding, uitvoering en afwikkeling van alle events, een grote variatie aan taken! Ik ben graag in beweging en kan mijn creativiteit en liefde voor cultuur in mijn functie goed kwijt. Ik hou van arthousefilms, musea, concerten, Latijns Amerika, lekker eten, spelletjes en de zee.

Roselyn

Roselyn (35) - coördinator marketing & communicatie

Samen met de programmapromotors zorg ik ervoor voor dat alle toffe events die Podium organiseert een nóg breder publiek vinden. Ik ben zelf echt een culturele alleseter; ik ga graag naar (al dan niet obscure) concerten, arthousefilms, debatprogramma’s, literaire avonden… Maar het meest van alles houd ik van beeldende kunst, daarom studeer ik naast mijn werk ook nog aan de kunstacademie in Den Haag.

Jasper

Jasper (27) - programmacoördinator

Ik ben programmacoördinator voor de Engelstalige programma’s van Podium. Samen met het team ga ik het Engelstalige deel opzetten en tot een succes maken! Het team en de programma’s zijn volop in ontwikkeling en ik kijk uit naar wat komen gaat. Ik houd van muziek, eten, koken, buiten zijn en geniet als ik onder de mensen ben.

Alinde

Alinde (35) - programmacoördinator

Ik stippel de programmalijnen uit en organiseer samen met de student-assistenten de tofste programma’s van A tot Z. Ik kom uit de theaterwereld waar ik 10 jaar artistiek directeur was van het Café Theater Festival. Bij Podium kan ik mijn liefde voor kunst, cultuur en debat volop kwijt. Verder zit ik graag op de racefiets, in het theater, in concertzalen of heerlijk op de bank.

Josien

Josien (52) - programmacoördinator

Ik begeleid de programmaontwikkeling en -productie van de Podiumprogramma’s. Zo ben ik betrokken bij 1 Uur Over…, Food for Talk en Lang Leve de Pechgeneratie. Ik geniet van het werken met alle talentvolle studenten en van de mooie samenwerkingen die Podium tot stand brengt. Verder hou ik van hollen door het bos, op pad gaan naar kunst en cultuur, wroeten in onze tuin en heb ik een grote liefde voor de bibliotheeksector. Fijn om ook 1 dag in de week voor de HU Bibliotheek te werken!

Ook werken bij Podium?
Wil jij bij Podium werken als student-assistent programmamaker of programmapromotor? Ben je HU-student en minimaal een jaar lang voor 8 uur per week beschikbaar? Stuur dan je open sollicitatie naar podium@hu.nl.