close
enEnglish

Wij zijn Podium!

Podium is hét cultureel studentenplatform van Hogeschool Utrecht, met activiteiten voor zowel HU-studenten als extern publiek. Een enthousiaste groep studenten zet datgene op het podium wat volgens hen een podium verdient. Van filmavonden tot theaterbezoek, van kennisprogramma’s tot maatschappelijk debat, van welzijnsgesprekken tot filosofische cafés en podcasts: Podium biedt het allemaal.

dit is het team

Foto website Podium schilderij

Eline (19) - programmamaker

Hoi! Ik ben Eline en ik werk bij Podium als programmamaker bij Utrecht Maakt Kennis en Political Junkies! Ik zit in mijn eerste jaar van Journalistiek en heb het ontzettend naar mijn zin daar. Buiten mijn studie ben ik ook veel bezig met journalistieke klussen, zo presenteer ik voor Scholieren.com, Studenten.com en Beeld & Geluid! Verder speel ik in mijn vrije tijd graag piano en gitaar en zing ik. Dit schilderij is 'De Sterrennacht' van Van Gogh. Ik vind het heel gaaf geschilderd, je kan er echt lang naar kijken en steeds nieuwe dingen zien!

Amber.Podiumpng

Amber (20) - programmamaker

Momenteel ben ik 2e jaars Journalistiekstudent en ben ik in mijn vrije tijd bezig met het maken van muziek. Het zingen en schrijven van eigen liedjes kan soms voor mij werken als een therapeutische uitlaatklep. Ik hoop de aankomende tijd mijn journalistieke skills en mijn passie voor muziek samen te mogen brengen bij Podium! Het schilderij achter mij is gemaakt door Gerald Slijngard in de jaren 90. Hij hangt nu thuis bij mijn moeder. Afgebeeld zie je een groep Surinamers in culturele kledingdracht samen dansen in de hoofdstad; Paramaribo. Zelf ben ik half Surinaams en heb daar 8 jaar gewoond.

Teamfoto Sam

Sam (26) - programmamaker

Ik ben bij Podium onderdeel van het team bij het boekenprogramma De Omslag en het politieke programma. Ik houd van lezen, van veel naar de bioscoop gaan en afspreken met vrienden. Dit schilderij is van Joaquín Sorolla en gemaakt bij Las Rotas. Vele vakanties heb ik in de buurt doorgebracht, omdat mijn grootouders daar een vakantiehuis hadden. Het is een rotspartij aan zee waar mijn broertjes en ik konden spelen en schelpen of krabbetjes zoeken. Daar bewaar ik mooie herinneringen aan en ik vind het bijzonder dat een beroemde schilder dit heeft geschilderd.

Optie 2_Eva-Podium

Eva (22) - programmapromotor

Mijn taak is het onder de aandacht brengen van de programma’s onder studenten en medewerkers. Ik zit in het derde jaar van de opleiding Communicatie. Ik vind het naast mijn studie heerlijk om in de keuken te staan. Ik kook het liefst vegan en ben steeds meer aan het koken zonder recept. Naast het koken en eten sta ik ook vier keer per week in de sportschool. Het schilderij op de achtergrond is gemaakt door een Nederlandse kunstschilderes Rachel Ruysch (1664 – 1750). Ruysh was de eerste vrouw die lid werd van de Confrerie Pictura.

Foto Brecht

Brecht (28) - programmamaker

Ik ben sinds de zomer van 2021 programmamaker bij Podium. Ik werk mee aan meerdere programma’s, waaronder 'Food For Talk' en de 'Podium Pubquiz'. Daarnaast ben ik ook nog derdejaars student Journalistiek en woon in ik Utrecht. Achter mij zie je een schilderij van Piet Mondriaan. Het heet 'Compositie met groot rood vlak, geel, zwart, grijs en blauw'. De titel zegt letterlijk wat je ziet. Juist die eenvoud en herkenbaarheid maakt dit een van mijn favorieten, ik heb er zelfs sokken van!

Schermafbeelding 2022-01-14 om 12.21.16

Lucas (23) - programmamaker

Bij Podium werk ik onder andere aan het programma Roadmap. Ik studeer journalistiek, en heb een passie voor alles dat met radio te maken heeft. En dan nog dit schilderij: ik weet niet eens wie het gemaakt heeft, maar ik heb hem gekozen omdat 'ie veel kleur heeft. Hoe vrolijker hoe beter.

Schermafbeelding 2022-01-14 om 17.51.42

Serena (22) - programmapromotor

Ik werk sinds oktober 2020 bij Podium en zorg er samen met Eva en Roselyn voor dat de promotie op rolletjes loopt. Ik ben afgestudeerd van Communicatie & Multimedia Design aan de HU en ik volg nu een bachelor Sociologie. Ik vind het leuk om met beeld bezig te zijn, met cultuur en met mensen; een perfecte match met Podium dus! Achter mij zie je het werk 'Vallende bladeren' van Olga Wisinger-Florian, waarin ze de herfst prachtig portretteert: mijn lievelingsseizoen!

Maureen (20) - programmapromotor

Ik zit in het eerste jaar van de studie Communicatie & Multimedia Design, en daar heb ik echt mijn passie gevonden. Binnen Podium werk ik aan een doelgroeponderzoek waardoor we het bereik van Podium gaan vergroten. Met deze informatie kunnen we méér studenten kennis laten maken met ons cultureel studentenplatform! Het schilderij achter mij komt uit 1899 en is gemaakt door Claude Monet, een Franse impressionistische kunstschilder. Ik heb gekozen voor dit schilderij omdat het mij aan de lente moet denken. Voor het eerst weer lekker buiten wandelen in de zon én onderweg een kopje koffie drinken. Heerlijk!

foto Bas website podium edit

Bas (22) programmamaker

Als programmamaker bij Podium werk ik mee aan het programma ‘1 Uur Over’ en aan een audiotour over verhalen van studenten op de Uithof! Hiernaast studeer ik Journalistiek en werk ik als webredacteur bij het Utrechtse Jongerenwerk. In m’n vrije tijd kan je me vaak popcorn-etend vinden in Louis Hartlooper! Het schilderij achter mij heet ‘de Levensboom’ en is gemaakt door Gustav Klimt. Ik sta elke dag oog in oog met dit schilderij omdat dit in mijn badkamer hangt - de plek waar ik op mijn allerbeste ideeën kom. Dus dit schilderij is daar altijd bij!

ivo van gogh

Ivo (22) programmamaker

I create English spoken programmes for Podium! I'm following a Teacher Education in English study and I'm currently in my second year. My hobbies include collecting LEGOs, keeping my plants alive, and musical theatre: both on stage and backstage. I'm very interested in chemistry and all things related to space. Behind me you see 'The Starry Night' by Vincent van Gogh. I chose this painting because it depicts the galaxies and stars in our night sky. I like the infinite possibilities and probabilities. The vast space between them all in reality, while they seem so close together from our perspective. It makes me realise that we are so big on this planet yet so little in this universe.

Corina teampagina

Corina (23) programmamaker

I'm happy to be part of the English-speaking part of the Podium team and help the international students to feel at home. As a 4th-year Creative Business student and an adventure seeker, I'm always looking for an interesting ways of spending my free time. The main reason of joining the Podium team is the ability of using this quality and sharing it with other students. I want to help my fellow students think about social issues and also enjoy their time at the HU. Besides my studies, I enjoy watching psychological movies and painting to relax. In the background, you can see “San Giorgio Maggiore at Dusk” painted by Claude Monet. I chose this painting because it shows the most breathtaking part of the day, in one of the cities I want to visit in the nearest future.

podium onur

Onur (27) programmapromotor

I work on the execution and creation of the promotion strategy for our English spoken programmes. Besides that, I study the Master’s programme in Data Driven Design. I'm a creative and social person, who enjoys painting, being in nature, travelling, discussing social issues, learning new languages, and being a non-paid therapist for friends and family. Behind me you see "Cliff Walk at Pourville" by Claude Monet. I chose this painting because it's dreamy, nostalgic, has a lot of blue and green elements (my favourite colours), and combines human and nature.

foto samoa website

Samoa (27) - communicatiemedewerker

Binnen het Podiumteam help ik om te zorgen dat we de events en programma’s op een gevarieerd publiek afstemmen. Als afgestudeerd antropoloog ben ik nieuwsgierig naar de HU-studenten en hun belevingswereld. Mijn wereld bestaat vooral uit lekker eten, rugby en knutselprojecten. Dit schilderij heet 'The Circus' van Suzanne Valadon. Zij was een van de bekendste Franse schilders uit haar tijd en was niet bang om zelf ook in de trapeze te hangen. Op dit schilderij is van alles te zien en te beleven, eigenlijk net als bij Podium!

1

Roselyn (35) - coördinator marketing & communicatie

Samen met de programmapromotors zorg ik ervoor voor dat alle toffe events die Podium organiseert een nóg breder publiek vinden. Ik ben zelf echt een culturele alleseter; ik ga graag naar (al dan niet obscure) concerten, arthousefilms, debatprogramma’s, literaire avonden… Maar het meest van alles houd ik van beeldende kunst, daarom studeer ik naast mijn werk ook nog aan de kunstacademie in Den Haag. Van de kleuren en compositie op dit schilderij van Hilma af Klint word ik erg vrolijk. In het echt is het drie meter hoog!

Foto Jasper met schilderij

Jasper (26) - programmacoördinator

Ik ben programmacoördinator voor de Engelstalige programma’s van Podium. Samen met het team ga ik het Engelstalige deel opzetten en tot een succes maken! Het team en de programma’s zijn volop in ontwikkeling en ik kijk uit naar wat komen gaat. Ik houd van muziek, eten, koken, buiten zijn en geniet als ik onder de mensen ben. Op de achtergrond zie je 'Amandelbloesem' van Vincent van Gogh. Omdat de kleine dingen vaak zo mooi kunnen zijn en familie belangrijk is!

1

Alinde (35) - programmacoördinator

Ik stippel de programmalijnen uit en organiseer samen met de student-assistenten de tofste programma’s van A tot Z. Ik kom uit de theaterwereld waar ik 10 jaar artistiek directeur was van het Café Theater Festival. Bij Podium kan ik mijn liefde voor kunst, cultuur en debat volop kwijt. Verder zit ik graag op de racefiets, in het theater, in concertzalen of op de bank met vriend en kat Bo de Vlo. Ik koos voor het schilderij 'Geel, rood, blauw' van Wassily Kandinsky, omdat deze net zo kleurrijk is als Podium zelf.

Josien en Charlotte Salomons

Josien (51) - programmacoördinator

Ik begeleid de programmaontwikkeling en -productie van de Podiumprogramma’s. Zo ben ik betrokken bij 1 Uur Over…, Food for Talk, Political Junkies, De Omslag en Op de Bank. Ik geniet van het werken met alle talentvolle studenten en van de mooie samenwerkingen die Podium tot stand brengt. Verder hou ik van hollen door het bos, op pad gaan naar kunst en cultuur, wroeten in onze tuin en heb ik een grote liefde voor de bibliotheeksector. Fijn om ook 1 dag in de week voor de HU Bibliotheek te werken! Charlotte Salomon raakt me met haar kleurrijke schilderijen.

Onze missie en visie

Onze missie:
Podium organiseert spraakmakende cultuur- en debatprogramma’s over thema’s die ertoe doen. Daarmee levert Podium een bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling en onderlinge verbondenheid van een zo groot mogelijke groep HU-studenten. De programma’s worden georganiseerd door studenten die zich bij Podium ontplooien tot programmamaker of programmapromotor. Zij weten precies wat er leeft onder studenten en laten de programma’s aansluiten bij hun belevingswereld. Daarmee draagt Podium bij aan het thuisgevoel van studenten op de HU. Een student die zich thuis voelt, presteert beter. Via verbindende, toegankelijke en betekenisvolle programma’s bouwen we aan een Podium-gemeenschap als onderdeel van de grotere HU-gemeenschap. De combinatie van fysieke en online activiteiten maakt deelnemen aan deze gemeenschap laagdrempelig en aantrekkelijk.

 

En onze visie:
Podium heeft een open vizier. Vier prikkelende programmalijnen – gericht op verdieping, verbinding, innovatie en inspiratie – hebben als doel de sociale betrokkenheid en het maatschappelijk bewustzijn van studenten te vergroten. In het zeer diverse aanbod valt er voor iedere HU-student iets te halen. De programma’s maken nieuwsgierig en helpen studenten hun rol te onderzoeken in ‘onze wereld van morgen’, zoals het uitgangspunt vormt van de HU onderwijsvisie. Voor de activiteiten is Podium niet gebonden aan een fysieke plek, maar trekt als een nomade langs spannende plekken en partners in Utrecht, Amersfoort en omstreken.

 

Ook werken bij Podium?
Wil jij bij Podium werken als student-assistent programmamaker of programmapromotor? Ben je HU-student en minimaal een jaar lang voor 8 uur per week beschikbaar? Stuur dan je open sollicitatie naar podium@hu.nl.