PODCAST | 1 UUR OVER MOEILIJKE GESPREKKEN

1 Uur Over is een gespreksprogramma dat gemaakt wordt in samenwerking met het Student Support Centre van de Hogeschool Utrecht. Studenten gaan samen met experts in gesprek over een onderwerp dat te maken heeft met je persoonlijke welzijn.

Loop jij ook weleens tegen een moeilijk gesprek aan? Je hebt bijvoorbeeld het idee dat een klasgenoot niet zo goed in zijn vel zit, en je twijfelt of je daarnaar kunt vragen. Of je voelt je buitengesloten, ‘anders’ dan je medestudenten, en zou dat bespreekbaar willen maken in je leerteam. Het kan ook dat je merkt dat vrienden een andere mening hebben over een onderwerp dat jij belangrijk vindt, maar je niet weet hoe je daarover moet beginnen.

Op 16 maart 2022 hebben we in de prachtige serre van de Botanische Tuinen met 3 experts en alle studenten en medewerkers in de zaal gepraat over moeilijke gesprekken. Eén conclusie was in ieder geval: “bij twijfel, doen!”

In deze podcast hoor je de hoogtepunten van het gesprek en geven de experts tips over wat je kunt doen om moeilijke gesprekken makkelijker en beter te laten verlopen. Hoe kun je bijvoorbeeld omgaan met confrontaties en hoe behoud je de verbinding als je van mening verschilt? We hebben het kort en bondig voor je samengevat!

Luister het gesprek hieronder terug 👇 en volg Podium natuurlijk op Spotify!

Presentatie:
Daniëlle Stellingwerff
Programmaproductie:
Daniëlle Stellingwerff, Jelle Meeuwesen, Josien Oudemans, Sanne Buitenhuis, Siete Vermeulen
Podium partner:
HU Student Support Centre
Podcastproductie en – montage:
Studio Bartelomee