1 Uur Over - webbeeld podcast

PODCAST | 1 UUR OVER… SCHOONHEIDSIDEALEN – MET LIESBETH WOERTMAN

In deze tijden van sociale media vliegt de uiterlijke perfectie je om de oren. Perfecte gezichten, perfecte lichamen, perfecte levens… Je wéét dat er vaak gebruik wordt gemaakt van filters, en dat onderkinnen en vetrolletjes strategisch worden weggeposeerd. Toch kijk je na een uurtje scrollen op Insta in de spiegel en denk je: ‘Meh.’ Maar waarom? Waarom is het zo moeilijk tevreden te zijn met hoe je eruitziet? Hoe ontstaat dit beeld dat je van jezelf hebt, en wat kun je eraan doen?

Op 8 oktober 2021 namen we plaats in de prachtige serre van de Botanische Tuinen om het hierover te hebben met UU-hoogleraar Psychologie Liesbeth Woertman. Zij schreef de boeken ‘Je bent al mooi’ en ‘De psychologie van het uiterlijk’, en is dus met recht expert op het gebied van zelfbeeld.
Liesbeth ging een uur lang in gesprek met een studentenpanel en beantwoordde vragen uit de zaal, en een ding is zeker: we  hadden nog véél langer naar haar wijze inzichten kunnen luisteren.

Luister het gesprek hieronder terug 👇 en volg Podium natuurlijk op Spotify!

Presentatie: Loes Groenendijk
Gasten: Liesbeth Woertman, studenten Yuan, Annelies en Esma