Unknown

PODCAST | UTRECHT MAAKT KENNIS – DRUK

Sinds de komst van de coronapandemie is het vinden van een balans tussen studie, werk en privé des te complexer geworden. Uit recent onderzoek van Trimbos blijkt dat meer dan de helft van de studenten psychische klachten ervaart als prestatiedruk, stress en slaapproblemen.

Bij deze editie van Utrecht Maakt Kennis gingen we hierover in gesprek. Lector Josje Dikkers van lectoraat Organiseren van waardig werk is expert op het gebied van werk-privébalans en komt vertellen wat de gevolgen – én oplossingen – kunnen zijn van structurele spanning. Yrza Latumahina ontwikkelde de training Stress Les(s) bij het Student Support Centre van de HU. Zij deelde de beste tips hoe je om kunt gaan met stress en druk. Ook was jonge spokenword-artiest Zaïre Krieger te gast, die afgelopen jaar bekendheid kreeg toen ze het inauguratiegedicht voor Joe Biden, The Hill We Climb van Amanda Gorman, naar het Nederlands vertaalde. Bij Utrecht Maakt Kennis – DRUK performde Zaïre haar gelijknamige gedicht DRUK.

Check de aflevering hieronder, of zoek Utrecht Maakt Kennis op in je favoriete podcast-app! 👇