podium 15 dec-27

PODCAST: UTRECHT MAAKT KENNIS – STUDENTENHUIS VAN DE TOEKOMST

Als je denkt aan een studentenhuis, denk je in de eerste instantie waarschijnlijk aan een enigszins afgeleefd, krakkemikkig pand met een aantal (of heel veel) studentenkamers. Duurzaamheid staat vaak niet voorop als het om studentenwoningen gaat. Maar dat gaat er in de toekomst anders uitzien… Wat als je bijvoorbeeld aan de start van je studie niet begint in een kamertje, maar met een duurzame “woonmodule” die je hele leven bij je blijft, en die je qua grootte aan kan passen naar behoefte? Klinkt als science fiction, maar toch lijkt dit één van de woonvormen te worden die ons door de woon- en klimaatcrisis gaat helpen.

Bij ‘Utrecht Maakt Kennis: Studentenhuis van de toekomst’ op 15 december 2021 gingen we over dit onderwerp in gesprek met lector Ruben Vrijhoef van het lectoraat Building Future Cities, Lilian Luijten (vastgoedstrateeg bij de SSH) en architect Eugene Zaaijer.

Luister ‘m hieronder, of zoek hem op in je favoriete podcast-app!  👇