close
Schermafbeelding workshop Greg

TERUGBLIK | TEAMWORKSHOP DOOR THEATERMAKER GREG NOTTROT

Kijkje achter de schermen

Een kijkje achter de schermen! Eind maart volgden alle Podium student-assistenten twee workshops Presenteren, Gespreksleiding en Interviewen. Hiermee werd ons team klaargestoomd om eigen Podium-programma’s te kunnen presenteren voor een publiek. De workshops werden gegeven door niemand minder dan theatermaker Greg Nottrot. Als artistiek leider van het Nieuw Utrechts Toneel staat hij als maker en presentator regelmatig op het podium. Een meer bevlogen workshopleider konden we ons niet wensen: zelfs van digitale Teams-sessies wist hij een feest te maken. Lees hier wat we allemaal leerden!

Ervaren presentator of niet, de presentatie-skills die langskwamen in de workshops waren voor iedereen nuttig. Ieder van ons bracht iets mee waar we in de workshops aan wilden werken. In de eerste workshop stonden de belangrijkste aspecten van presenteren centraal: Hoe ziet je opening eruit? Hoe introduceer jij jezelf aan het publiek? Wat is jouw rol als gespreksleider? En welke rol geef je aan het publiek?

Van durven doen, leer je. Aan de hand van verschillende interactieve opdrachten werden onze kennis en skills in de praktijk gebracht. Met tips van Greg en feedback van de medestudenten werd er open gesproken over wat een goede presentatie inhoudt. In een van de opdrachten vroeg Greg om een willekeurig onderwerp via een presentatie in te leiden. Zo heeft de één een presentatie gehouden over gras, de ander over de brandweer en weer een ander over een koelkast. Leuk om te merken was dat iedereen een hele eigen presentatiestijl heeft. Door de geleerde technieken in te zetten bleek ook dat er uit elk willekeurig voorwerp een diepgaand gesprek kan voortkomen.

Tijdens de tweede workshop lag de nadruk op de programma’s die Podium momenteel aan het ontwikkelen is, zoals Op de Bank en De Strijders. We splitsten op in groepjes en bereidden een presentatie voor zoals die in het echt ook zou kunnen gaan. De rest speelde voor ‘publiek’. Zo kreeg iedereen de kans om te voelen hoe het is als we straks ‘voor het echie’ gaan presenteren.

Ik denk dat ik namens ons allen spreek wanneer ik zeg dat de workshops een groot succes waren en dat het ons allemaal heel veel leuks en leerzaams gebracht heeft. Greg bedankt! ?” – Paul, Programmamaker bij Podium.