close
Patrick Nederkoorn UMK

TERUGBLIK | TEAMWORKSHOP PRESENTEREN & INTERVIEWEN DOOR PATRICK NEDERKOORN

Door student-assistent Eva

Nog een kijkje achter de schermen bij Podium! Deze week heb ik samen met de rest van het Podium-team de workshop Presenteren en Interviewen gevolgd van Patrick Nederkoorn. Patrick is theatermaker en cabaretier en bovendien vaste presentator van Podium-programma Utrecht Maakt Kennis. Een leraar met veel kennis en ervaring, so bring it on 🥊!

Ondanks dat ik in mijn kamer (weer!) achter een scherm zit, word ik helemaal meegenomen in de workshop en vliegt de tijd. Patrick vraagt ons een onderwerp te kiezen waar wij experts in zijn. Deze onderwerpen nemen we gedurende de workshop mee om te oefenen. De onderwerpen variëren van Amerikaanse politiek tot aan GGZ. Mijn onderwerp: vegan lifestyle 🌱.

We bespreken hoe je als programmamaker een interview of presentatie zo goed mogelijk voorbereidt. Zelf werk ik bij Podium als programmapromotor en sta ik dus niet op het podium, maar wat Patrick vertelt vind ik mooi. Voorbereiding verschilt voor iedereen: er is geen goed of fout. Deze open mindset maakte mij nog enthousiaster 🤩!

Het tweede gedeelte van de training oefen ik met promopraatjes en vertel ik als ‘gastspreker’ over mijn Vegan lifestyle. Ik ben verbaasd over de goede gesprekken die mijn team voert. Ik vind het prettig dat Patrick niet alleen kijkt naar wat beter kan, maar in zijn feedback meedenkt vanuit mijn ambities en kracht.

Tot slot praten we over zenuwen en spanning. Zelf werk ik achter de schermen, maar de tips die Patrick geeft zijn heel waardevol. We sluiten de workshop af met een talkshow waarin iedereen zijn eigen rol heeft 🎭. Wat ik bij deze workshop heb geleerd is dat vertrouwen en geloof in jezelf je allergrootste krachten zijn.

Tijdens de workshop:

MicrosoftTeams-image (2)

Patrick als presentator bij Utrecht Maakt Kennis:

MicrosoftTeams-image (1) Patrick als presentator bij Utrecht Maakt Kennis