close
FFT met icoon

TERUGBLIK: FOOD FOR TALK

Door student-assistent Jamie

Op donderdag 18 november vond in het Sparcafé op de Bolognalaan weer een geslaagde editie van Food For Talk plaats. Muhanad en Diana van cateringbedrijf Aleppo Kitchen namen ons mee op een culinaire reis door hun thuisland Syrië, door ons verschillende heerlijke vegetarische Syrische hapjes voor te schotelen.

Podium organiseerde deze proeverij samen met HU HOME en Green Office. We zaten met een diverse groep mensen aan tafel; studenten en medewerkers, Nederlandse en internationale achtergronden. Centraal stond het creëren van verbinding – en wat is er nou een betere, meer verbindende plaats om samen gesprekken te voeren dan rond de eettafel? We hadden het o.a. over maatschappelijke thema’s als duurzaamheid, je thuis voelen, de diversiteit in (persoonlijke) achtergronden van bezoekers en ook kwamen uiteraard de gerechten zelf ter sprake.

Het was een informele bijeenkomst, wat zorgde voor een vertrouwde sfeer. Een ruimte waarin iedereen zich veilig kon voelen, en er verbinding ontstond tussen de bezoekers. Er werd niet alleen kennis gemaakt met de Syrische keuken, maar ook met elkaar!

_MG_8264 kopie
FFT2
_MG_8187
_MG_8266 kopie