close
097A0289

TERUGBLIK | PODIUM PUBQUIZ – #2: CULTURELE INCLUSIE

Door student-assistent Serena

Afgelopen week heb ik mijn weekend ingeluid met de tweede editie van de Podium Pubquiz, met als thema ‘culturele inclusie’. De pubquiz vond plaats in Science Café Het Proeflokaal. Ik stond bij de ingang van het café om de gasten te verwelkomen, en voor ik het wist was het café gezellig gevuld.

Toen het tijd was om te beginnen heb ik een team gevormd met mijn Podium-collega’s. Onze lieftallige presentatrices Brecht en Jamie zaten er meteen lekker in en namen ons mee in de pubquizvragen. Eentje die mij is bijgebleven is de vraag ‘Welk deel van de jongeren met een Marokkaanse achtergrond is wel eens onterecht aangehouden door de politie?’, waarop het antwoord twee derde was. Dat is bijna 70%! En zo waren er meer vragend die pijnlijk duidelijk maakten hoe het gesteld is met de culturele inclusie in Nederland.

Tussen de vragenrondes door waren er interviews met gastsprekers. Die vond ik heel inspirerend! Ik vond het cool om te horen dat Veronica Vygon op haar twintigste al van alles voor elkaar heeft gekregen. Zo startte ze een burgerinitiatief en ontwikkelt ze met haar stichting Zet Je In anti-racistisch lesmateriaal voor scholen. Verder vertelde Memo Kara Khalil (initiatiefnemer HU Home en Honoursstudent van het jaar 2021) een persoonlijk verhaal over hoe hij met zijn ouders naar Nederland kwam en hoe hij zich de Nederlandse taal eigen heeft gemaakt. Ook was lector Rick de Graaff te gast om te vertellen over meertaligheid in het onderwijs.

Na een aantal rondes kwam mijn lievelingsronde: de hapjesronde. HU HOME had allerlei lekkere hapjes voorbereid uit alle windstreken. Hierdoor heb ik een nieuwe lievelingssnack ontdekt: Barfi! Dit is een soort stevige zoete koek van Indiase oorsprong.

Na zes rondes en prachtige muziek verzorgd door collega’s Amber en Eline, was het tijd voor de uitslag. Op een gedeelde tweede plek eindigden de teams ‘De HUmans’ en ‘Roaa Ibesh’, en de eerste plaats ging naar team ‘Besturen kun je leren’. Alle winnaars kregen een vrijkaartje voor ons filmprogramma De Strijders op 28 juni, dus dat belooft een gezellige boel te worden. De winnaars gingen daarnaast naar huis met een bon van Het Proeflokaal ter waarde van veertig euro. Al met al een geslaagde quiz. We zien jullie graag bij de derde en laatste editie op 24 juni, die wordt georganiseerd in samenwerking met GSA en zal draaien om gender en seksualiteit. Meld je nu aan!

097A0221
097A0076
097A0199