close
IMG_2254

TERUGBLIK | THEATER TRIP – IK, DAPHNE GAKES

Door student-assistent Eva

Waar ik het meest naar uitkeek na de vakantie? Dat is toch wel het bezoeken van theater. Deze avond een iets andere voorstelling dan normaal. Een onewomanshow vol seks, drugs en rock ’n roll. We kijken en luisteren naar het meest persoonlijke verhaal van theatermaker Daphne Gakes.

Daphne trapt de avond af met het voorlezen van haar moeders dagboek. Ook nemen we een kijkje in het dagboek van Daphne toen ze nog jong was. Haar jongere zelf geeft verantwoordelijke adviezen aan haar ‘oudere Daphne’. Mission not totally completed.

Aan interactie ontbrak de show zeker niet. Daphne vraagt het publiek het hemd van het lijf. Wie kijkt er wel eens porno? Of hoe verleid jij iemand? Hoe comfortabel Daphne zich voelt tijdens het stellen van deze vragen maakt een verpletterende indruk op mij. In het nagesprek zegt ze dan ook dat ze het heerlijk vindt over ‘spannende onderwerpen’ te praten.

Ik loop de zaal uit met een zin die mij het meeste is bijgebleven: ‘Ik leef liever een vrij leven dat niet veilig is, dan een veilig leven dat niet vrij is’.

Op 10 november zal Daphne weer te gast zijn als ‘seksprofessor’ bij ons event Utrecht Maakt Kennis dat dan gaat over sekseducatie en consent. Daphne zal daar met studenten ‘tussen de lakens’ stappen voor een open gesprek, ik kijk er nu al naar uit.

Gratis aanmelden voor Utrecht Maakt Kennis met Daphne Gakes kan hier!

IMG_2264
IMG_2260
IMG_2215