HU_1uO_Geluk

1 Uur Over… Geluksdruk

  • vr 13 okt 12:00 - 14:00
  • Serre Botanische Tuinen
  • Gratis aanmelden
  • Podium x Student Support Centre

Bestaat er een recept voor geluk? Er is een groot verschil tussen geluk hebben of gelukkig zijn en het is zeker niet voor iedereen even makkelijk. Maar zijn er tóch dingen die over het algemeen werken om meer levensvreugde te vinden?

Geluk lijkt wel het ultieme streven geworden in deze maatschappij. Een valkuil daarbij is het idee dat je constant blij moet zijn en je een soort ‘geluksdruk’ ervaart. Want is altijd gelukkig zijn wel mogelijk? En wat ís geluk nou eigenlijk? Misschien ken je wel de verhalen over ‘gelukshormonen’, erdorfines, die vrijkomen bij het eten van een lekkere chocoladereep of het winnen van een prijs. Zulke korte geluksmomentjes geven kleur aan het leven maar zorgen niet voor een blijvend gevoel van tevredenheid. Wat doe je bij tegenvallers en andere mindere momenten in het leven zoals struggles tijdens je studie en conflict met vrienden of familie? Is er een manier om duurzaam gelukkig te zijn?

Bij deze editie van  ‘1 Uur Over…’ op deze toepasselijke ‘ongeluksdag’ vrijdag de 13e gaan we in gesprek met Stine Jensen, die zich als filosoof, schrijver en televisiemaker buigt over grote levensvragen zoals: Wat is geluk precies, en hoe beïnvloed je je eigen geluk? Ook zit HU-docent Nolan Ungerer aan tafel, hij bespreekt de vraag hoe je gelukkig kunt zijn op zowel de korte- als de lange termijn. We hebben natuurlijk ook een student uitgenodigd die meepraat over diens eigen ervaring en de stappen die hen heeft genomen in de zoektocht naar geluk. Praat of luister jij ook mee?

11.30 inloop met koffie en thee
12.00 start gesprek
13.00 start napraten met lunch
14.00 einde

Gratis aanmelden

Laat ons weten of je erbij bent en wij verzorgen je gratis lunch!

Let's go

Over 1 Uur Over...

‘1 Uur Over…’ is een programmareeks die gemaakt wordt door Student Support Centre en Podium. Bij iedere editie nodigen we experts en ervaringsdeskundigen uit om aan tafel te gaan zitten en een open gesprek aan te gaan over thema’s die te maken hebben met je persoonlijke welzijn. Of je nou affiniteit hebt met het onderwerp, of er juist helemaal niet mee bekend bent, je kunt al je vragen stellen aan het panel.

Toegankelijkheid

Dit programma is Nederlandstalig met optioneel een tolk Nederlandse Gebarentaal. De Serre van de Botanische Tuinen ligt vrij ver van de hoofdingang, op zo’n 10 minuten wandelen door de prachtige tuin. Voor wie dat niet kan is het mogelijk via de achteringang te komen, bekijk hier de plattegrond. Er is een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig. Heb je speciale behoeften of wensen? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via podium@hu.nl.

Serre Botanische Tuinen

Budapestlaan 17

Goed om te weten

Wanneer
vr 13 okt 2023
Tijd
12:00 - 14:00
Waar
Serre Botanische Tuinen
Entree
Gratis aanmelden
Organisator
Podium x Student Support Centre