close
enEnglish
20200915_Voeljethuisfestival-Opdebank_235A0432_MS

Programma’s

Van filmavonden tot theaterbezoek, van kennisprogramma’s tot maatschappelijk debat, van welzijnsgesprekken tot filosofische cafés en podcasts: Podium houdt je bezig!

Utrecht Maakt Kennis

Utrecht Maakt Kennis is een kennisprogramma dat elke editie een ander HU-onderzoek belicht. Samen met een onderzoeker en speciale gastsprekers wordt gekeken hoe de bevindingen zich verhouden tot de wereld waarin we nu leven.

1 Uur Over...

1 Uur Over is een gespreksprogramma dat gemaakt wordt in samenwerking met het Student Support Centre van de Hogeschool Utrecht. Studenten gaan samen met experts in gesprek over een onderwerp dat te maken heeft met je persoonlijke welzijn zoals rouw of schoonheidsidealen.

De Strijders

De Strijders is een film- en debatprogramma dat wordt gemaakt in samenwerking met Hoogt on Tour. De films gaan over jonge activisten die zich inzetten voor een betere wereld en worden nabesproken met een speciale gast.

RoadMap

Roadmap is een videoserie over duurzaamheid die wordt gemaakt in samenwerking met HU Greenoffice. In elke aflevering wordt ingezoomd op verschillende inspirerende duurzame initiatieven op het gebied van bijvoorbeeld wonen en eten.

Theater Trip

Theater Trip is een reeks van theaterbezoeken waarvoor Podium de spannendste voorstellingen van het moment selecteert over thema’s die ertoe doen. Na het optreden is er een Q&A met de theatermaker.

Food for Talk

Food for Talk is een ontmoetingsprogramma dat wordt georganiseerd in samenwerking met HU HOME en in het teken staat van koken en eten uit alle windstreken. Door het uitwisselen van ervaringen, recepten en kooktips maak je contact met andere HU-studenten.

Kroegpraat

Kroegpraat is een serie filosofische cafés waarin studenten samen met gastsprekers onder het genot van een drankje reflecteren op actuele onderwerpen die hen bezighouden zoals de coronacrisis en de verkiezingen.

Political Junkies for Dummies

Political Junkies for Dummies is een reeks talkshows die wordt gemaakt in samenwerking met HU Honours. Experts met verschillende perspectieven op politiek maken de gemeenteraadsverkiezingen inzichtelijk en helpen studenten om hun stem te bepalen.

De Omslag

De Omslag is een boekenprogramma dat gemaakt wordt in samenwerking met de HU Bibliotheek en het HUB-lab. De schrijver van een boek over innovatie wordt aan de tand gevoeld over de ontwikkelingen die worden geschetst in diens verhalen.

Op de Bank

Op de Bank is een talkshow met bekende en minder bekende gasten die op spraakmakende wijze excelleren in hun werkveld. Door studenten en alumni van de opleiding Journalistiek worden zij uitgehoord over de ins en outs van hun carrière.