1UO Slapen web

1 Uur Over… Slapen

  • vr 24 nov 12:00 - 14:00
  • Serre Botanische Tuinen
  • Gratis aanmelden
  • Podium x Student Support Centre

Sommige nachten slaap je als een blok, andere nachten lig je klaarwakker. Hoe kan dat toch? Wist je dat je hormonen, schermtijd, alcoholgebruik en stress allemaal invloed hebben op je slaapritme? Er is veel onderzoek gedaan naar slapen, tijd om daarvan te profiteren!

Of je nou onder de dekens kruipt na een lange nacht feesten, in iemand anders’ bed belandt of vroeg uit de veren bent om een opdracht af te maken – slapen moeten we uiteindelijk allemaal. We weten dat genoeg slaap noodzakelijk is om lichamelijk en mentaal te herstellen. Maar hoe vind je een slaapritme dat werkt voor jou? Vooral tijdens je studententijd kan dit nogal een uitdaging zijn. Slaap je bijvoorbeeld te weinig, of kun je juist niet uit bed komen? Als je geen goede nachtrust hebt krijg je al snel klachten: je raakt overprikkeld, je wordt sneller ziek, je kunt je niet goed concentreren. Door je gedrag aan te passen kun je je eigen slaap beïnvloeden en jezelf helpen beter uitgerust te zijn.

Bij deze editie van 1 Uur Over… gaan we in gesprek met slaaptherapeut Marjolein Meijs en slaapwetenschapper Maartje van Stralen. We gaan in op wat slapen met je doet, hoe een slaapcyclus eruitziet en wat je kan helpen om beter te slapen. Dompel je onder in een rustgevend uurtje luisteren of meepraten met gratis lunch!

11.30 inloop met koffie en thee
12.00 start gesprek
13.00 start napraten met lunch
14.00 einde

Gratis aanmelden

Laat ons weten of je erbij bent en wij verzorgen je gratis lunch!

Let's go

Over 1 Uur Over...

‘1 Uur Over…’ is een programmareeks die gemaakt wordt in samenwerking met Student Support Centre. Bij iedere editie nodigen we experts en ervaringsdeskundigen uit om aan tafel te gaan zitten en een open gesprek aan te gaan over thema’s die te maken hebben met je persoonlijke welzijn. Of je nou affiniteit hebt met het onderwerp, of er juist helemaal niet mee bekend bent, je kunt al je vragen stellen aan het panel.

Toegankelijkheid

Dit programma is Nederlandstalig met optioneel een tolk Nederlandse Gebarentaal. De Serre van de Botanische Tuinen ligt vrij ver van de hoofdingang, op zo’n 10 minuten wandelen door de prachtige tuin. Voor wie dat niet kan is het mogelijk via de achteringang te komen, bekijk hier de plattegrond. Er is een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig. Heb je speciale behoeften of wensen? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via podium@hu.nl.

Serre Botanische Tuinen

Budapestlaan 17

Goed om te weten

Wanneer
vr 24 nov 2023
Tijd
12:00 - 14:00
Waar
Serre Botanische Tuinen
Entree
Gratis aanmelden
Organisator
Podium x Student Support Centre