de-klimaatverkenner-nieuwe-docu-nicolaas-veul-600x338

Filmavond + Q&A | Help, Utrecht Overstroomt!

  • ma 30 sep 19:30 - 21:00
  • Padualaan 101
  • Gratis entree
  • Podium x Green Office HU

Oké wacht. De zeespiegel stijgt en wij blijven rustig in ons lage landje wonen? Is het vertrouwen in de dijken niet een beetje delulu? Ontdek het tijdens deze avond!

Om de HU Dag van de Duurzaamheid te openen, organiseren we de avond ervoor een event met niemand minder dan Nicolaas Veul en zijn docu De klimaatverkenner. Je kent hem ongetwijfeld van zijn documentaire Pisnicht: the movie óf van zijn 100 dagen series. In De klimaatverkenner onderzoekt Nicolaas wat de stijgende zeespiegel betekent voor Nederland. Hoe lang houden we hier in Utrecht nog droge voeten? De binnenstad zit voorlopig safe maar Leidsche Rijn kan binnen 1 generatie al onder water komen te staan! Nicolaas verkent de risico’s en gaat op zoek naar een plan B.

Gaan we allemaal naar Noorwegen emigreren of wordt de Achterhoek de nieuwe Randstad? Nicolaas heeft het voor je uitgezocht! Leun lekker achterover en laat je verrassen door deze film. Achteraf gaan we in gesprek met Nicolaas en is er ruimte voor vragen uit de zaal. Mis het niet en meld je aan!

Meld je aan

Het programma is open voor iedereen: HU-studenten, HU-medewerkers, UU-studenten en iedereen daarbuiten die geïnteresseerd is in dit onderwerp. Reserveer je plekje en wees er gratis bij!

filmticket

Pizza-actie voor HU-studenten

Blijf na je les hangen op de HU voor onze Vega Pizza Party om 18:30, voorafgaand aan de filmavond! Voor maar 5 euro krijg je een vegetarische pizza en een drankje. Liever een vegan pizza? Stuur een mailtje naar podium@hu.nl en we regelen het!

filmticket + pizza

Over de organisatie

Deze avond wordt georganiseerd door Podium, Green Office HU en maakt onderdeel uit van de Utrecht Science Week.

Toegankelijkheid

De Vega Pizza Party en filmvertoning vinden plaats op de tweede verdieping van Padualaan 101. De zaal is per lift bereikbaar en rolstoeltoegankelijk. Ook is er een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig. Het programma is Nederlandstalig. Heb je speciale behoeften of wensen zoals een tolk Nederlandse gebarentaal? Neem contact met ons op via podium@hu.nl. We denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Padualaan 101

Goed om te weten

Wanneer
ma 30 sep 2024
Tijd
19:30 - 21:00
Waar
Padualaan 101
Entree
Gratis entree
Organisator
Podium x Green Office HU