Podium- Paarse Vrijdag-10

Food for Talk | Picknick Party

  • di 14 mei 11:45 - 14:00
  • Denver House
  • Gratis
  • Podium x HU HOME x Green Office HU

Ben je klaar om je handen uit de mouwen te steken en heerlijke gerechten te bereiden terwijl we voedselverspilling aanpakken? Sluit je aan bij onze nieuwste editie Food for Talk, waar de creatieve chef-kok Saskia Beertsen je leert over hoe gemakkelijk je onverwachte ingrediënten omtovert naar duurzame wereldgerechten. 

 

Verbeter je culinaire vaardigheden, ontdek internationale recepten en ontmoet gelijkgestemde kook- en eetliefhebbers tijdens deze workshop en picknick. Samen met chef-kok Saskia bereiden we een zero waste lunch voor. Ze leert je koken met vergeten groenten, nieuwe kruiden en ingrediënten die niet meer verkocht worden. Samen zullen we een compleet picknickmenu samenstellen, met onder andere, soep, broodquiches, groente- of fruitpannenkoeken, smoothie(bowls) en een scala aan heerlijke dips en spreads. Saskia deelt haar geheime kruidentrucjes om de gerechten op smaak te brengen met invloeden uit diverse keukens. Geen zorgen, alle gerechten zijn vegetarisch, en sommige veganistisch, dus voor ieder wat!

We strijken met onze picknickkleden neer rondom het Denver House, het nieuwe onderkomen van HU Green Office.

Ben je meer van de pan leeglikken? Dan is het tweede uur perfect voor jou! Schrijf je in voor het 2e uur als proefkonijn en geniet van al het lekkers dat we hebben bereid.

Kom je koken?

11.45 inloop, welkom
12.00 start kookworkshop
13.00 proeven
14.00 einde

Geef je hier op!

Kom je proeven?

Kom je proeven?
13.00 start picknick
14.00 einde

Geef je hier op!

Over Food for Talk

Podium, HU HOME en Green Office HU organiseren samen Food for Talk, een serie bijeenkomsten over koken en eten van over de hele wereld, voor iedereen die van eten houdt en graag over eten praat.

Toegankelijkheid

Denver House op Bolognalaan 99 is op de begane grond. Het evenement vindt grotendeels plaats op het grasveld rondom het Denver House. Voor een rolstoeltoegankelijk toilet is Bolognalaan 99 op 30 meter afstand. Het programma is zowel voor Nederlandstalige als internationale studenten. Heb je speciale behoeften of wensen? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via podium@hu.nl

Denver House

Bolognalaan 99, 3512 JE Utrecht, Nederland

Goed om te weten

Wanneer
di 14 mei 2024
Tijd
11:45 - 14:00
Waar
Denver House
Entree
Gratis
Organisator
Podium x HU HOME x Green Office HU
enEnglish