Beeld Podium Pubquiz Schoolstrijd@3x

Podium Pubquiz | Schoolstrijd

  • di 7 nov 16:30 - 18:30
  • Science Café Het7de
  • Gratis aanmelden

Een rugzak vol boeken en rennen naar het lokaal terwijl de bel al is gegaan. Het brugklasbestaan lijkt vast al een eeuwigheid geleden. Ben jij van plan om na de HU weer back to school te gaan om te werken in het veld van onderwijs en opvoeding? Dan is het de hoogste tijd om te laten zien wat je zélf eigenlijk allemaal hebt geleerd. Duik terug de schoolbanken in met de Podium Pubquiz!

Scheikunde, taal, aardrijkskunde, je algemene docentenkennis wordt flink getest, want alle vakken komen aan bod! Weet jij bijvoorbeeld welke chemische processen vooraf gaan aan het maken van al het lekkers uit de hapjesronde? Kun jij de Mama Appelsapjes herkennen in onze muziekronde? Of weet je hoe je in Nederlandse Gebarentaal vraagt hoe laat het is? Je hoort het goed, dit is geen kennisquiz zoals je die gewend bent. Welke opleiding komt als beste uit de test, en wie moeten er op voor een herkansing? Deze quiz is de uitgelezen kans om je kennis te toetsen en samen met je team te strijden tegen studenten van andere opleidingen in dit werkveld!

De quiz vindt plaats in Science Café Het7de, gepresenteerd door de komische quizmasters Brecht en Amy. Het eerste drankje is van het huis, we hebben een lekkere hapjes-ronde en natuurlijk valt er ook iets te winnen…!

Special guests

Tussen de quizrondes door gaan we in gesprek met twee inspirerende gasten, namelijk:

  • Paul Munnik van het HUB-Lab, die ons alles kan vertellen over technologische innovaties in het onderwijs. Les met een VR-bril op je neus, of… van een robotdocent? Het zou zomaar eens de toekomst kunnen zijn!
  • Eelke Munniksma, docent/coach op Xplore Agora Amsterdam: een middelbare school waar leerlingen zelf kiezen wat ze willen leren, zonder toetsen of roosters. Werkt dat een beetje, of blijkt iedereens lievelingsvak dan “pauze” te zijn?

Voor wie?

Deze quiz is speciaal gemaakt voor HU-studenten en –medewerkers die studeren of werken binnen het interessegebied onderwijs & opvoeding. Je vormt een team met maximaal 6 personen. Extra leuk als je in een team zit met mensen die je nog niet kent! Studeer of werk je niet aan de HU? Natuurlijk ben je welkom, maar sluit dan wel even aan bij een team met mensen van de HU.

Gratis aanmelden

Je schrijft je individueel in en kan ter plekke je team vormen. Er is beperkte plek in Het7de dus wees er snel bij!

Let's go

Over de Podium Pubquiz

In deze quiz duiken we in onderwerpen die belangrijk zijn in het leven als HU-student of -medewerker. We strooien met quizvragen en voeden je tussendoor met toffe interviews, hapjes en muziek.

Toegankelijkheid

De pubquiz is Nederlandstalig. Het7de is rolstoeltoegankelijk. Heb je speciale behoeften of wensen? We denken graag met je mee over wat er mogelijk is. Neem contact met ons op via podium@hu.nl.

Science Café Het7de

Heidelberglaan 7

Goed om te weten

Wanneer
di 7 nov 2023
Tijd
16:30 - 18:30
Waar
Science Café Het7de
Entree
Gratis aanmelden