close
enEnglish
web Roadmap promo_1

ROADMAP | DE COMPLETE VIDEOSERIE

For English, click on the flag at the top.

In RoadMap, de videoserie van Podium en Green Office HU, neemt onze eigen programmamaker Lucas je mee langs inspirerende duurzame initiatieven. Roadmap betekent letterlijk een routekaart, gebruikt om duurzaamheidsdoelen te behalen. In de videoserie onderzoeken we wat de HU eigenlijk doet aan duurzaamheid en hoe jij als student zelf duurzamer kunt leven. En wist je dat dat nog leuk is ook?  

Bekijk hieronder alle vier de afleveringen!

Duurzaam wonen

In aflevering 1 gaan we langs bij bijzondere duurzaamheidsontwikkelingen in de bouw. Hoe duurzaam wonen studenten, en hoe ziet het studentenhuis van de toekomst eruit? Zonnepanelen ken je al, maar hebben we straks ook allemaal een papierloos toilet? En waarom wordt Heidelberglaan 15 het meest duurzame onderwijsgebouw van de wereld genoemd?

Duurzame voeding

In aflevering 2 duiken we in de wereld van de duurzame voeding. Hoe zorg je er als student voor dat wat op je bordje belandt zo min mogelijk impact heeft op de wereld om ons heen? Als er groene donsjes op je brood groeien moet je het weggooien, maar wist je dat je ook voedselverspilling tegen kunt gaan op een lekkere manier?

Duurzame mobiliteit

In aflevering 3 gaan we met Lucas op pad langs de meest duurzame initiatieven op het gebied van mobiliteit. Hoe beweeg je zo duurzaam mogelijk van A naar B zonder dat je daarvoor meteen een kneiterdure Tesla aan hoeft te schaffen? En hoeveel kratten bier passen er in een gehuurde bakfiets?

Duurzame kleding

Fast fashion, move over! In aflevering 4 gaan we met Lucas op pad langs de meest duurzame initiatieven op het gebied van kleding. Wat is er allemaal mogelijk met de technologie van nu? En hoe maak je bewustere outfitkeuzes die nog steeds fashionable zijn?