zomerfestival breed

Podium Zomerfestival

  • wo 12 jun 16:00 - 21:00
  • Botanische Tuinen
  • Gratis entree, diner €8

Een heel schooljaar vol ambitieus studeren, keihard werken en deadlines halen… Weet je nog hoe je moet ontspannen? Duik met ons in de tropische sferen van de botanische tuinen en laat alle stress van je afglijden zodat je ready bent voor de zomervakantie.

Struin rond op ons festivalterrein en laat je vermaken door vrolijke deuntjes en creatieve workshops. Zoek een verrassend boek uit of scoor een festival outfit bij de tweedehands markt van Green Office HU. Laat je tekenen door de karikatuurtekenaar van Geraphic Studio of ga zelf aan de slag met verf en papier. Ga naar huis met een voor jou persoonlijk geschreven gedicht van Liedfs of plof neer op een zitzak en eet jezelf vol met ijsjes en ander heerlijk comfort food.

Check hieronder het programma en wees erbij voor een onvergetelijke start van de zomer!

Gratis ticket?

Hier wil je bij zijn! Reserveer nu gratis je entreeticket.

€0 Let's go!

Ticket + drag queen diner?

Utrechtse drag queens Boots en Cherry geven glans aan je diner met hun extravagante looks en hilarische one-liners! Koop nu je ticket voor het eten voor maar 8 euro. We schuiven om 18:45 aan.

€8 Let's go!

Workshops

Je hoeft je niet aan te melden en kunt gewoon aan komen waaien met het zomerbriesje maar zorg wel dat je er op tijd bent!

Ronde 1: 16:30 – 17:15

Creatief schrijven

Inspiratie nodig voor je vakantiekaartjes? Vind jouw schrijfflow, wissel ideeën uit en leer creatiever om te gaan met tekst. Kom creatief schrijven met Julia de Dreu van Parnassos Cultuurcentrum

Mindfulness

Wil je meer uit je hoofd en in je lijf komen? Coaches Romy en Aschra van FeeltoHeal helpen je op een speelse manier bewust te worden van wat jouw lichaam je vertelt. Durf je intuïtie te volgen!

Ronde 2: 17:45 – 18:30

Mobiele fotografie

Zet je blik op scherp, leer meer over fotografie met fotograaf Joeri Boelhouwer en maak straks de beste vakantiefoto’s met je eigen telefoon.

Salsa

Neem jij deze zomer de dansvloer over met de meest swingende dansmoves? Leer de basics van salsa met dansers van Union Salsa Dance Company.

Muzikale line-up

16:00 - 16:45 Radio Trapani

Radio Trapani is het alter ego van Dario Trapani. Deze producer, gitarist en singer songwriter is geboren en getogen in Italië maar nu gevestigd in Amsterdam. Na zich tien jaar verdiept te hebben in jazz en geïmproviseerde muziek, begon hij met het zingen en schrijven van popsongs en begon zo een carrière als indie-artiest. Zijn muzikale inspiratie komt van artiesten zoals Mac DeMarco, Porches, Dirty Projectors, UMO, Frank Ocean en Andy Shauf. Tijdens dit festival presenteert hij een gloednieuwe minimalistische versie van zijn album. Gemaakt met synthesizer, elektrische bas en gitaar, in samenwerking met zijn muzikale partner Alessandro Mazzieri.

Asset 364

Photo by Beatriz Lerer Castelo

17:00 - 17:45 Talks Make Do

Bij de Nederlandse band Talks Make Do schemert een zeker ongemak met de moderne wereld door. Hun muziek daarentegen is alles behalve weemoedig, maar juist een optimistisch en dansbaar. Hun singles ‘Ripples’ en ‘Room For Love’ trokken de aandacht van meerdere radiozenders in Nederland en daarbuiten. Talks Make Do doet denken aan bands als The Smiths en The Style Council.

Asset 365

Spectaculaire afsluiting

19:45 – 20:15

We sluiten de avond af met dit verassende optreden van de mime-artiesten van DeRonde/Deroo. In It really hurts when your head hits the concrete belichamen ze op humoristische en poëtische wijze hoe we allemaal een verleden met ons meedragen. Met hun perfect gesyncte acrobatische bewegingen nemen ze je mee in een surreële absurde wereld met eigen wetten en regels. Soms eng, soms grappig…

Toegankelijkheid

Het event bevindt zich in de Botanische Tuinen en sommige programmaonderdelen zijn vanwege het gras moeilijk gangbaar per rolstoel. Er is wel een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig. Het programma is te bezoeken voor zowel Nederlandstalige als internationale studenten, de voornaamste voertaal zal Engels zijn. Het eten zal vegetarisch zijn. Heb je speciale behoeften of wensen zoals een tolk Nederlandse gebarentaal? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via podium@hu.nl.

Botanische Tuinen

Budapestlaan 17, Utrecht

Goed om te weten

Wanneer
wo 12 jun 2024
Tijd
16:00 - 21:00
Waar
Botanische Tuinen
Entree
Gratis entree, diner €8
enEnglish