Dan Hassler web

• do 04 nov 17:00
  • Theater, Padualaan 99
  • Gratis
  • Voor studenten én andere geïnteresseerden!

De wereld lijkt sneller te draaien dan ooit en verandering vormt de enige constante factor. Bij Podium nemen we uiteenlopende sociale en technologische innovaties onder de loep en wel vanuit een misschien wel ouderwets perspectief: in de vorm van De Omslag, een boekenprogramma. Podium maakt dit programma in samenwerking met de HU Bibliotheek.

De Omslag

In elke editie nodigen we een schrijver uit van een boek dat ingaat op een bepaalde vorm van innovatie. Presentator Teddy Tops, bekend van Mensen Zeggen Dingen, voelt de auteur aan de tand over zijn boek en de consequenties van de ontwikkeling die de auteur schetst. Ook nodigen we iedereen in het publiek uit om zich met het gesprek te bemoeien en vragen te stellen.

In deze tweede editie is het woord aan Dan Hassler-Forest, schrijver en docent aan de Universiteit Utrecht. Hij komt vertellen over zijn boek ‘Transmedia’. Een boek over hoe verhalen verteld worden in de media en hoe het komt dat Harry Potter niet langer alleen een boek is maar er Harry Potter pretparken bestaan, er pyjama’s te koop zijn van Game Of Thrones en dat je zelfs gekleed als superheld van Marvel over straat kan. Hassler-Forest legt uit hoe het komt dat verhalen niet langer alleen verhalen zijn maar dat er een hele belevingswereld bij komt. Hoe gaat deze trend zich verder ontwikkelen? En wat gaat dit betekenen voor het medialandschap?

Dan Hassler-Forest

Dan Hassler-Forest werkt aan de universiteit Utrecht als docent Media- en Cultuurwetenschappen. We kennen hem daarnaast van zijn boek ‘Transmedia’ waarin hij schreef over de veranderingen in hoe we via mediaverhalen vertellen. heeft wetenschappelijke boeken en artikelen gepubliceerd over sciencefiction, culturele studies, mediatheorie, anti-kapitalisme en populaire cultuur, en zombies, en schrijft ook regelmatig voor meer populaire platforms zoals The Washington Post en de Los Angeles Review of Books. Daarnaast spreekt hij vaak in het openbaar en werkt samen met vele culturele instellingen zoals Impakt, Nederlands Filmfestival en EYE Film Museum. Ook is hij regelmatig aanwezig in de Nederlandse nieuwsmedia en geeft interviews voor televisie, radio en de gedrukte pers over film- en televisiecultuur.

Reserveer jouw ticket

Bemachtig hier jouw (gratis) ticket voor De Omslag met Dan Hassler-Forest op 4 november om 17:00 uur

donderdag 04 november 2021
Theater, Padualaan 99
Voor studenten én andere geïnteresseerden!