Uitverkocht bellingcat

DE STRIJDERS | BELLINGCAT: TRUTH IN A POST-TRUTH WORLD

• di 20 sep 19:00 - 03-12-2022 21:30
  • Filmzaal Bibliotheek Neude
  • €3,75 (HU-student), €10,00 (regulier)
  • Voor HU-studenten én andere geïnteresseerden!

Film ‘Bellingcat: Truth in a Post-Truth World’

Bestaat er nog waarheid in deze tijden van nepnieuws? Bellingcat, een internationaal netwerk van gewone burgers en jonge computernerds, strijdt tegen fake news en krijgt de feiten boven tafel!

De documentaire Bellingcat: Truth in a Post-Truth World geeft een fascinerende inkijk in de wereld van Bellingcat. Onder leiding van Elior Higgins begon het netwerk als een mysterieus groepje digitale speurders, totdat ze internationale bekendheid kregen met hun onderzoek naar de MH17. Inmiddels is het uitgegroeid tot een wereldwijd platform voor burger-onderzoeksjournalistiek. Het netwerk is vaak sneller en nauwkeuriger dan officiële instanties. Via internet, social media en andere online kanalen onderzoekt het collectief complexe aanvallen en controversiële incidenten wereldwijd, zoals recent de oorlog in Oekraïne. Wat betekent deze nieuwe methode voor de toekomst van de journalistiek?

Bellingcat: Truth in a Post-Truth World won in 2019 de International Emmy Award voor Beste Documentaire.

Nagesprek met special guest: onderzoeksjournalist Thomas Mulder

Na de film gaan Podium-programmamakers Lucas en Sam in gesprek met onze special guest Thomas Mulder. Thomas is onderzoeksjournalist bij Pointer, het datajournalistieke platform van KRO-NCRV. Hij werkte vaak samen met Bellingcat en kan ons alles vertellen over de grootse opkomst van open source investigation. Na de film kun je Thomas al je vragen stellen en gaan we in gesprek over privacy, nepnieuws en de toekomst van de journalistiek.

KAARTVERKOOP

HU-studenten betalen maar €3,75 (i.p.v. €10,-)

Scoor hier je ticket

Over De Strijders
De Strijders is een samenwerking van Podium en Hoogt on Tour: een filmreeks over changemakers die op eigen wijze bijdragen aan een betere wereld. Na de vertoning gaan we met bevlogen gasten in gesprek over de film en wat die ons kan leren. Welke impact hebben de strijders en wat kunnen hun acties ons leren?

Praktische info

Taal
Engels gesproken film met Nederlandse ondertiteling + Nederlandstalig nagesprek.

Toegankelijkheid
Formeel gezien is de filmzaal van de Bibliotheek Neude rolstoeltoegankelijk. Er zijn een lift en een (rolstoel)toegankelijk toilet aanwezig. In de filmzaal is echter beperkte ruimte om een rolstoel te placeren: deze kan enkel zeer dicht op het filmscherm staan. We kijken graag met je naar de mogelijkheden, zoals plaatsnemen op de tribune vanuit je rolstoel als dat voor jou mogelijk is. Neem contact met ons op via podium@hu.nl.

dinsdag 20 september 2022
19:00 - 03-12-2022 21:30
Filmzaal Bibliotheek Neude
€3,75 (HU-student), €10,00 (regulier)
Voor HU-studenten én andere geïnteresseerden!