close
kroegpraat web 2

KROEGPRAAT (geannuleerd)

  • ma 18 okt 19:30
  • tot 20:45 | Fluor Amersfoort
  • Gratis

Helaas is deze editie van Kroegpraat geannuleerd wegens ziekte.

 

Je bent student, en bam, ineens was daar corona. De kroegen werden gesloten, je raakte gekluisterd aan je laptop en je sociale leven speelde zich opeens digitaal af. Studenten werden hard getroffen door de pandemie. Gelukkig klauteren we inmiddels uit de crisis, zijn de cafés weer open en kijken we vooruit. De hoogste tijd voor een stukje bezinning! Daarom organiseert Podium Kroegpraat: een serie laagdrempelige filosofische cafés waarin studenten Brecht en Loes met experts en met jou terugblikken en vooruitkijken. Natuurlijk onder het genot van een drankje!

 

Kroegpraat #2: Sociale Bubbels 

Tijdens deze tweede editie draait alles om het sociale leven van studenten. Wat heeft corona gedaan met onze vriendschappen en uitgaansleven? En hoe breken we weer uit onze sociale coronabubbels? Te gast is allereerst Jade Simons, voorzitter van studievereniging Avanti van de opleiding Social Work, die komt vertellen hoe zij als studievereniging zijn omgegaan met de pandemie. Daarnaast is Beate Volker te gast, die als socioloog en hoogleraar aan de Universiteit Utrecht gespecialiseerd is in sociale netwerken. Zo zei zij in het Parool: “Als we allemaal in onze eigen bubbel blijven zitten, verliezen we oog voor de ander en daarmee ook het gevoel van verbinding met anderen in de samenleving.” Natuurlijk is onze huisillustrator Lybrich Wieringa weer van de partij om het gesprek te vangen in een fantastische tekening. En dat allemaal in de leukste kroegruimte van Amersfoort middenin Poppodium Fluor.

 

Over Kroegpraat – Op weg naar het Nieuwe Normaal 

In Kroegpraat fantaseren we samen over een nieuwe wereld en de stempel die COVID-19 daarin achterlaat. Onderzoeken bevestigen dat jongeren door de coronamaatregelen de meeste mentale gezondheidsproblemen ervaarden als eenzaamheid, somberheid en angst. Wat hebben we van de coronacrisis geleerd en wat willen we nooit meer? Hoe kijken we na deze vreemde tijd naar onze toekomst? Iedere editie staat één thema centraal: van Mentale gezondheid naar Sociale bubbels, Studeren en Toekomstperspectief. Kom langs en praat mee! 

Voor dit evenement is een coronatoegangsbewijs vereist.

Bemachtig jouw plekje!

Reserveer hier (gratis) jouw plekje tijdens Kroegpraat – Op weg naar het Nieuwe Normaal #2 Sociale Bubbels

Tickets

Handig om te weten

Wanneer
maandag 18 oktober 2021
Hoe laat
19:30
Waar
tot 20:45 | Fluor Amersfoort
Entree
Gratis