close
ODB web

GEANNULEERD | KROEGPRAAT – OP WEG NAAR HET NIEUWE NORMAAL: SOCIALE BUBBELS

  • ma 29 nov 19:00 - 20:30
  • Fluor Amersfoort
  • Gratis
  • Voor studenten én andere geïnteresseerden!

Helaas hebben we deze editie van Kroegpraat – Op Weg naar het Nieuwe Normaal moeten annuleren in verband met de nieuwe coronamaatregelen.

Je bent student, en bam, ineens was daar corona. De kroegen werden gesloten, je raakte gekluisterd aan je laptop en je sociale leven speelde zich opeens digitaal af. Studenten worden hard getroffen door de pandemie en de oplopende besmettingen laten zien dat we er nog niet zijn. De hoogste tijd voor een stukje bezinning! Daarom organiseert Podium Kroegpraat: een serie laagdrempelige filosofische cafés waarin studenten Imke en Jamie met experts en met jou terugblikken en vooruitkijken. Dit alles onder het genot van een gratis drankje!

Kroegpraat #3: Sociale Bubbels

Tijdens deze editie draait alles om het sociale leven van studenten. Wat heeft corona gedaan met onze vriendschappen en uitgaansleven? En hoe breken we weer uit onze sociale coronabubbels? Te gast is Beate Volker, die als socioloog en hoogleraar aan de Universiteit Utrecht gespecialiseerd is in sociale netwerken. Zo zei zij in het Parool: “Als we allemaal in onze eigen bubbel blijven zitten, verliezen we oog voor de ander en daarmee ook het gevoel van verbinding met anderen in de samenleving.” Ook is filosoof Marthe Kerkwijk aanwezig om met ons te fantaseren over de wereld na Corona, en vertelt Jade Simons (voorzitter van Avanti) hoe haar studievereniging is omgegaan met de pandemie. En natuurlijk is onze huisillustrator Lybrich Wieringa weer van de partij om het gesprek te vangen in een fantastische KroegPlaat. En dat allemaal in de leukste kroegruimte van Amersfoort middenin Poppodium Fluor.

Over Kroegpraat – Op weg naar het Nieuwe Normaal

In Kroegpraat fantaseren we samen over een nieuwe wereld en de stempel die COVID-19 daarin achterlaat. Onderzoeken bevestigen dat jongeren door de coronamaatregelen de meeste mentale gezondheidsproblemen ervaarden als eenzaamheid, somberheid en angst. Wat hebben we van de coronacrisis geleerd en wat willen we nooit meer? Hoe kijken we na deze vreemde tijd naar onze toekomst? Kom langs en praat mee!

Handig om te weten

Wanneer
maandag 29 november 2021
Hoe laat
19:00 - 20:30
Waar
Fluor Amersfoort
Entree
Gratis
Organisator
Voor studenten én andere geïnteresseerden!