close
web pubquiz #2

PODIUM PUBQUIZ | #2

  • vr 20 mei 16:30 - 18:30
  • Science Café Het Proeflokaal
  • Gratis (na aanmelden)
  • Podium x Netwerk D&I x HU Home

“If diversity is all about headcount, inclusion is about making each head count.”

De Podium Pubquiz is niet zomaar een pubquiz. Het is een quiz waarin de diversiteit binnen de HU gevierd wordt. Een quiz die draait om de vrijheid om te mogen zijn wie je bent. Een quiz voor iedereen dus!

In de Podium Pubquiz ontdek je hoe er op de HU wordt gestreefd naar inclusie en toegankelijkheid. Waarom is dat soms zo retecomplex? En zijn we zelf zo openminded als we denken of zitten we allemaal vol blinde vlekken?

Aan de hand van de thema’s Sociale Inclusie, Culturele Inclusie en Genderinclusie onderzoeken we in drie pubquizmiddagen wat ervoor nodig is om iedere student op de HU een thuisgevoel te geven. We strooien met uiteenlopende quizvragen en voeden je tussendoor met informatie, toffe interviews en muziek. Uit welke kleuren bestaat het regenboogfietspad? Welke taalmisverstanden kun je meemaken wanneer Nederlands niet je moedertaal is? En wat is eigenlijk het verschil tussen diversiteit en inclusie? Ontdek het in de Podium Pubquiz in Science Café Het Proeflokaal, gepresenteerd door de glamoureuze quizmasters Brecht en Jamie, met live muziek van Amber Mo en Eline Donker. Het eerste drankje is van het huis, er zijn gratis hapjes uit verschillende windstreken en natuurlijk valt er ook iets te winnen..!

Special Guests
Deze tweede editie van de Podium Pubquiz over Culturele Inclusie wordt georganiseerd door Podium in samenwerking met het Netwerk Diversiteit & Inclusie en HU Home. Tussen de quizrondes door gaan we in gesprek met de volgende bijzondere gasten:

👉 Memo Kara Khalil, initiatiefnemer HU Home + Honoursstudent van het jaar 2021
👉 Veronika Vygon, mede-oprichter van Zetje In
👉 Rick de Graaff, lector Meertaligheid en Onderwijs aan de HU

Praktische zaken

Aanmelden
Meld je gratis aan om verzekerd te zijn van een plekje! Als je in een groep mee wil doen kan dat maar dan moet iedereen zich wel apart aanmelden. We houden ook twee derde van de plekken vrij voor inloop op de dag zelf. Dus zit de inschrijving vol? Kom dan op tijd naar Het Proeflokaal om een plek te bemachtigen en een gezellig team te vormen met bekenden of onbekenden.

Toegankelijkheid
Het Proeflokaal bevindt zich op de begane grond van Padualaan 99, is rolstoeltoegankelijk en er is een (rolstoel)toegankelijk toilet aanwezig. De pubquiz is Nederlandstalig. Heb je speciale behoeften of wensen? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via podium@hu.nl.

Handig om te weten

Wanneer
vrijdag 20 mei 2022
Hoe laat
16:30 - 18:30
Waar
Science Café Het Proeflokaal
Entree
Gratis (na aanmelden)
Organisator
Podium x Netwerk D&I x HU Home